Șerpii sunt creaturile de care oamenii se tem cel mai mult și au căpătat o reputație negativă din cauza legendei religioase, însă șerpii au făcut parte din istoria omenirii cu mult înaintea lui Adam și a Evei.

În mitologia hindusă, șarpele Shesha este una dintre primele ființe create, care sprijină planetele universului pe capetele sale nenumărate și cel mai des este înfățișat cărând în spate, zeitatea hindușilor, Vishnu. Multe culturi păgâne consideră șarpele un simbol al renașterii și vindecării, datorită faptului că acesta își schimbă pielea.

snake1

 

snake13

Șarpele a devenit simbolul fertilității în multe religii vechi, însă apariția acestuia în povestea Genezei, l-a transformat într-un simbol al răului. Multe simboluri ale religiilor păgâne au fost demonizate de creștini, iar șarpele este doar unul dintre acestea.

snake2

snake14

Semnificația tatuajelor cu șerpi

 1. Rău
 2. Iad
 3. Protecție
 4. Medicina
 5. Schimbare
 6. Ciclul vieții
 7. Cunoaștere
 8. Înțelepciune
 9. Întuneric
 10. Putere
 11. Autoritate
 12. Inteligență
 13. Tentație
 14. Moarte
 15. Renaștere
 16. Conștientizare
 17. Răbdare
 18. Echilibru
 19. Vindecare
 20. Mulțumire
 21. Organizare
 22. Magie
 23. Mister
 24. Apărare
 25. Tranziție
 26. Infinitate
 27. Sexualitate
 28. Fertilitate
 29. Pedeapsă
 30. Transformare
 31. Secret

snake3

Tatuajele cu șerpi pot avea diferite semnificații, iar dacă este desenat pe grupele cheie de mușchi, în momentul în care te vei mișca se va crea imaginea unui șarpe viu. Tatuajele cu șerpi pot fi făcute în diferite combinații.

snake4

Tatuaje Tribale cu Șerpi

În multe culturi indigene, șarpele a fost asociat semnelor tribale și zeităților, pentru a sublinia legătura spirituală cu moștenirea indigenă, astfel, tatuajele tribale cu șerpi sunt o modalitate de a-ți exprima gândurile.

Tatuaje cu vulturi și șerpi

Șarpele este reprezentarea tentației, în timp ce vulturul este un animal rezervat și nobil, cele două fiind în contrast. Astfel, un tatuaj cu vulturi și șerpi reprezintă conflictul dintre intențiile bune și natura umană răutăcioasă. Este expresia luptei dintre bine și rău, iar cum binele triumfă, vulturul este de obicei reprezentat victorios.

Tatuaje cu trandafiri și șerpi

Alăturarea dintre șerpi și trandafiri simbolizează tentația, pierderea inocenței și frumusețea unei flori atât de delicate aflată în mâinile răului.

Tatuaje cu dragoni și șerpi

Tatuajele cu dragoni și șerpi sunt o interpretare a balanței Yin Yang. Dragonii sunt Yang, sălbatici și cel mai des de temut, pe când Șerpii reprezintă Yin, calmul și natura rațională, astfel alăturarea celor două animale reprezintă balanța perfectă a vieții.

Șarpele este și un simbol în Zodiacul Chinezesc. Dacă te-ai fi născut în 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 sau 2013, simbolul tău în zodiacul chinezesc ar fi fost șarpele. Chinezii nu asociază șarpele cu pericolul și răul, ci cu gratitudinea, înțelepciunea și organizarea. Conform zodiacului chinezesc, persoanele născute în anul șarpelui sunt istețe și își ating țelurile.

snake5

 

snake7

În mitologia veche, șarpele era simbolul cunoașterii, înțelepciunii și al fertilității, fiind considerat totodată și un animal sacru. Tatuajele cu șerpi sunt purtate în general de bărbați, însă vor exista întotdeauna și femei care vor prefera astfel de desene pe corpurile lor.

snake8

snake9

snake10

Vrei ca următorul tău tatuaj să fie cu un șarpe? Te așteptăm cu idei noi la EliTattoo&Piercing Brasov.

snake11

snake12