7 intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte sa iti faci un tatuaj

7 intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte sa iti faci un tatuaj

Un tatuaj poate fi o forma materiala a celor mai pretioase amintiri ale tale, sau o decizie copilareasca pe care o vei regreta la un moment dat. Totul depinde de cat de mult te gandesti la acest aspect, inainte sa treci la fapte. Daca esti genul care se gandeste de trei ori inainte de a face ceva, iti propun cateva lucruri asupra carora sa reflectezi inainte sa iti faci un tatuaj:

1. Am ales locul potrivit?

O data ce iti faci un tatuaj nu mai este cale de intoarcere, asa ca gandeste-te foarte bine ce parte a corpului vrei sa tatuezi. Incearca mai intai un tatuaj henna si vezi daca se potriveste acelei parti a corpului tau. Daca si dupa aceasta incercare continui sa iti doresti un tatuaj definitiv, nu mai sta pe ganduri.

2. Imi va mai placea si peste 5 sau 10 ani?

In timp culorile isi mai pierd din intensitate, pilea din elasticitate, iar corpurile noastre se schimba, la fel si tatuajele. Asa ca inainte sa te tatuezi, incearca sa-ti imaginezi cum va arata tatuajul peste 5 sau 10 ani. Acum arati minunat, dar crezi ca timpul nu-si va pune amprenta si asupra corpului tau? Gandeste-te putin la asta…

3. Am ales oare imaginea potrivita?

Esti pe cale sa alegi un tatuaj la moda sau ceva care are o semnificatie pentru tine? Acesta este un aspect important, pentru ca sunt multi care si-au facut un tatuaj doar pentru ca era „cool”, regretand ulterior decizia facuta. Inainte de a te tatua permanent asigura-te ca tatuajul are o semnificatie cu adevarat importanta pentru tine.

4. Am ales oare cel mai bun artist tatuator?

In toata aceasta poveste artistul tatuator este cel mai important, pentru ca el este cel care iti transforma ideea in realitate. Asta presupune sa nu intrii in primul salon de tatuaje pe care il gasesti, ci sa te documentezi bine inainte in privinta mai multor tatuatori si a experientei acestora. Daca ai deja imaginea creata, procesul este mult mai usor, pentru ca tot ceea ce trebuie sa mai faci este sa gasesti tatuatorul care sa o transpuna pe pielea ta, exact asa cum ti-ai dorit. Insa daca ai doar cateva idei nedefinite, mai intai trebuie sa gasesti pe cineva care sa ti le transforme intr-o imagine clara si abia apoi sa mergi la tatuator.

5. Imi va afecta tatuajul oportunitatile in cariera?

Alege cu grija partile corpului ce urmeaza sa ti le tatuezi, pentru ca este posibil sa iti influenteze mersul carierei. Acest lucru este valabil atat in cazul fetelor cat si al baietilor, deorece stim cu totii faptul ca angajatorii pun foarte mare pret pe aspectul fizic al viitorilor angajati, care trebuie sa fie cat mai profesional. Totusi, tatuajul este ceva personal ce alegi sa faci pentru tine si de aceea nu este necesar sa ti-l faci pe fata unde este foarte greu de ascuns.

6. Daca nu iese asa cum mi-am dorit?

Ce o sa faci, daca nu o sa iti placa forma finala a tatuajului? Tatuajul nu este asemeni unui obiect pe care il poti returna si pe care poti sa iti iei banii inapoi, asa ca ai doar cateva posibilitati: fie apelezi la operatiunile acelea speciale si scumpe de acoperire a tatuajelor, fie mergi si il indepartezi. Nu este ceva de care trebuie sa te sperii, insa si aceste posibilitati trebuie luate in considerare in momentul in care hotarasti sa tatuezi.

7. Imi fac acest tatuaj pentru mine sau pentru altcineva?

Un sfat cat se poate de sincer este sa nu iti tatuezi numele iubitului sau sotului, pentru ca nu stii niciodata ce iti rezerva viitorul. Alege un tatuaj cu o semnificatie cu adevarat importanta pentru tine, ceva de care merita sa iti amintesti tot timpul. Decizia de a-ti face un tatuaj trebuie sa iti apartina in totalitate si nu trebuie sa implice pe nimeni altcineva, indiferent cat iti este de apropiat.

Asadar, inainte de a lua o decizie definitiva si irevocabila gandeste-te foarte bine si incearca sa raspunzi cat se poate de sincer la intrebarile de mai sus.

Daca esti hotarat, stii ce vrei si niciun raspuns la aceste intrebari nu te impiedica, te asteptam sa ne contactezi pentru a avea tatuajul dorit.