Atât femeile cât și bărbații și-au decorat corpurile din cele mai vechi timpuri, folosind o varietate de motive, pornind de la cele religioase și culturale până la cele de plăcere personală. Arta pe corp a fost descoperită la mumii care datau din anii 3300 înainte de Hristos, nedemodându-se niciodată.

În ziua de azi artiștii tatuatori au început să fie recunoscuți pentru abilitățile lor în artele fine, iar arta pe corp continuă să își schimbe metodele și stilul și să devină din ce în ce mai populară în cadrul societății. Hai să cunoști cei mai faimoși artiști tatuatori ai tuturor timpurilor, de la legende în arta tatuajelor la artiști contemporani.

4 Legende ale Artei pe Corp

Aceștia sunt cei care tatuau încă de pe vremea când noi nici nu existam, ei sunt cei care au adus această artă în atenția societății.

George Burchett-Davis: (Englez, 1872-1953) – Unul dintre cei mai faimoși artiști tatuatori din lume, a fost supranumit “Regele Artiștilor Tatuatori.”

george

S-a născut la Brighton, Anglia și a fost exmatriculat de la școală la vârsta de 12 ani pentru că își tatua colegii. S-a înrolat în Marina Regală continunând să tatueze la nivel amator, până la reîntoarcerea acasă, unde a devenit ucenicul unor legendari artiști tatuatori englezi.

Burchett a excelat în această artă, a studiat o gamă largă de stiluri, a călătorit mult și a devenit primul artist tatuator celebru. Burchett a fost cunoscut ca fiind cel care l-a tatuat pe regele Alfonso al – XIII – lea al Spaniei și pe Regele George al -V- lea al Marii Britanii. Burchet a fost renumit și pentru tatuaje cosmetice.

Sailor Jerry Collins: (American, 1911-1973) – Născut Norman Keith Collins, Sailor Jerry este o poreclă pe care a câștigat-o cinstit, petrecându-și mare parte din viață navingând pe mări și oceane peste tot în jurul lumii. În timpul adolescenței a petrecut mult timp explorându-și țara.

sailor

A învățat să tatueze de la cineva pe nume “Big Mike” în Alaska. Big Mike l-a învățat să tatueze manual, iar în Chicago a învățat să tatueze cu ajutorul unei mașini de la Tatts Thomas. S-a înrolat în Marina Americană la vârsta de 19 ani și a navigat pentru tot restul vieții sale, tatuând orice doritor.

Sailor Jerry a devenit o figură cunoscută în această artă, fiind cel care i-a instruit pe Ed Hardy și Mike Malone.

Moștenirea lui Jerry a continuat cu “Sailor Jerry Ltd,” colecție vestimentară “Made in SUA” și o companie care promovează noile talente prin “Artist Series.”

Cele mai cunoscute simboluri ale tatuajelor lui Sailor Herry sunt șerpii, vulturii, pisicile sălbatice, sticlele de alcool și bine cunoscuta maimuță “Aloha”.

Don Ed Hardy: (American, 1945 – prezent) A fost unul dintre protejații lui Sailor Jerry, care și-a câștigat faima și porecla de “Naș al Tatuajelor Moderne”.

don-ed-hardy

La recomandarea lui Sailor Jerry, Hardy a studiat și el arta japoneză clasică a tatuajelor sub îndrumarea lui Hotihide și cu timpul a început să aplice aceste tehnici în realizările sale. Hardy împreună cu soția sa au pus bazele Publicațiilor Hardy Marks, publicând multe cărți despre arta alternativă, inclusiv seria “Tattoo Time.”

A lansat și colecția vestimentară “Ed Hardy” și continuă să fie mentorul tinerilor artiști tatuatori de la salonul său din San Francisco, Tattoo City.

Hendrikus “Henk” Schiffmacher: (Olandez, 1952 – prezent) – cunoscut și ca “Hanky Panky”, este un expert în arta decorării corpului. Pe lângă faptul că deține multe saloane de tatuaje în Amsterdam, Henk organizează și convenții de tatuaje și expoziții la muzee, scrie cărți și chiar a participat la ediția celebrităților Big Brother din Olanda.

henk

Henk are cea mai mare colecție de tatuaje din lume, expusă la Muzeul de Tatuaje din Amsterdam.

6 Artiști Tatuatori Contemporani Faimoși

Paul Tinman: (American, 1972 – prezent) a început să își tatueze prietenii la scurt timp după ce a obținut o diplomă în sculptura sticlei de la Insititutul de Artă din Cleveland.

tattoo-timman

S-a mutat la Hollywood în anii ’90 și cu ajutorul abilităților sale a găsit un job la cel mai faimos salon de tatuaje din lume, Sunset Strip Tattoo.

De atunci a devenit celebru în industria tatuajelor și este cunoscut de clienții săi ca “Rembrandt de la Sunset Strip.” Tinman a conturat tatuajele unor vedete ca Angelina Jolie, Ben Affleck, Busta Rhymes, Mark Wahlberg și Billy Bob Thornton.

Filip Leu: (Francez, 1967 – ) a început să studieze această artă de la vârsta de 11 ani, iar la 15 ani deja se ocupa oficial cu acestă meserie, în cadrul afacerii familiei “The Leu Family’s Iron Studio and Museum,” din Lausanne, Elveția.

filip-leu

La vârsta de 17 ani, Filip a plecat într-un tur educațional în jurul lumii pentru a studia diferite metode și stiluri de tatuaje, pentru ca mai târziu să își dezvolte abilitățile. Leu este cunoscut pentru tatuajele sale de inspirație japoneză realizate pe spate sau pe întreg corpul.

Guy Aitchison: (American, 1968 – prezent) și sora sa Hannah Aitchison (Americancă, 1966 – prezent). Amândoi sunt artiști tatuatori de renume. Guy este pictor și artist tatuator și deține Hyper Studios, împreună cu soția sa, Michelle Wortman, și ea artist tatuator. Guy pictează coperți pentru discuri și a fost cel care i-a făcut primul tatuaj muzicianului Rob Zombie. Guy și soția sa au participat la Razboaiele Tatuajelor la TLC și împreună cu sora sa au fost invitați la LA Ink. După apariția în primele două sezoane ale emisiunii LA Ink, Hannah lucrează acum la Deluxe Tattoo în Chicago unde tatuajele colorate și portretele făcute de ea sunt foarte căutate.

Guy_Aitchison

hannah

Paul Booth: (American, 1968 – prezent) și-a pus bazele primei sale afaceri la vârsta de 15 ani când a deschis un magazin de indicatoare și a învățat singur să picteze cu un aerograf.

paul-booth

După nașterea fiicei sale, Paul și-a făcut primul tatuaj, cu numele acesteia și a rămas impresionat de arta tatuajelor. Astfel a devenit un artist tatuator celebru, fiind unul dintre cei mai cunoscuți artiști din domeniu din ultimii 20 de ani, căutat de celebrități și staruri rock din toată lumea.

Printre clienții săi faimoși se numără membrii trupelor Slipknot, Slayer, Soulfly, Mudvayne și Pantera.

Paul Booth împreuna cu Filip Leu au creat experimentul Art Fusion, în cadrul căruia artiștii tatuatori s-au reunit penntru a colabora într-un singur proiect și pentru a crea opere de artă magnifice. În prezent, Booth deține Teatrul Last Rites Tattoo din New York City.

Tatuajele lui Booth au un stil artistic întunecat, agresiv și macabru.

Kat Von D: (Mexicancă-Americancă, 1982 – prezent) este cea mai tânără membră “Greatest Ever” și se numără printre cei mai recunoscuți artiști tatuatori din lume. Corpul său decorat cu tatuaje a devenit imaginea contemporană a lumii tatuajelor.

Kat

Kat a renunțat la școală la vârsta de 16 ani și o dată devenită artist tatuator și-a câștigat repede reputația. Apare în Cartea Recordurilor în 2007, ca fiind artistul care a creat cele mai multe tatuaje în 24 de ore, de aici a ajuns să își deschidă propriul ei salon, High Voltage Tattoo, a scris două cărți, a creat o linie de make-up pentru Sephora, a fondat Convenția și Festivalul de muzică MusInk Tattoo, a lansat propria sa linie vestimentară și a deschis Wonderland Gallery, o galerie de artă și un butic lângă salonul său de tatuaje din LA.

Dacă și tu îți dorești un tatuaj, te așteptăm la EliTattoo&Piercing cu artiști tatuatori la fel de talentați ca cei celebri despre care ai citit.