EliTattoo.ro - Salon tatuaje piercing Brasov - Alegerea zonei amplasarii tatuajului

EliTattoo.ro – Salon tatuaje piercing Brasov – Alegerea zonei amplasarii tatuajului

Atunci cand vine vorba de locul unde ati vrea sa amplasati tatuajul, este foarte dificil de luat o hotarare.  Cel mai important aspect tine de estetica zonei alese.

Ganditi-va si decideti daca modelul ales va arata bine pe zona la care va ganditi sa il pozitionati. Incercati sa va imaginati modelul intr-o forma final pe zona aleasa.

Dupa alegerea zonei, vine vorba de sensibilitatea pielii, si daca veti rezista sa suportati durerea pe zona respectiva.

Cand alegetii un loc pentru tatuaj, ar trebui sa analizati mai intai tipul de tatuaj pe care l-ati ales si ce fel de personalitate aveti. Femeile si barbatiii isi aleg in general zone diferite ca si amplasare a modelului, fapt ce se raporteaza conceptiei societatii asupra genului feminin versus masculin.

Asadar, daca doriti un tatuaj mic si feminin, cu siguranta ca nu doriti sa il amplasati pe biceps. Iar domnii care doresc un model tribal foarte masculin, in mod sigur nu si-l vor amplasa in zona joasa a spatelui.

In mod general, barbatii aleg bratele, umerii, partea superioara a spatelui dar si a pieptului, in timp ce femeile aleg glezna, abdomenul, soldul, gatul dar si incheietura mainii sau omoplatul.

Bineinteles ca acestea sunt doar ideile inradacinate, pentru ca daca ar fi sa respectam acest stereotip, si sa alegem zonele doar in functie de acest criteriu, toti am arata la fel.

Uneori, doamnele opteaza pentru tatuaje care sa se extinda pe mai multe zone ale corpului, de exemplu o liana cu flori si frunze care sa se intinda in mod cursiv pe zone gen mana, brat, umar, coaste si abdomen.

Acest gen de tatuaj bazat pe tema art nouve este un exemplu clar de feminitate si senzualitate.

In privinta barbatilor, acest lucru este diferit, acestia avand o alta perceptie asupra acestui concept. Domnii opteaza pentru tatuaje masive, de dimensiuni mari, amplasate in general in zonele unde muschii sunt mai evidentiati, cu scopul de a contura si de a pune in evident zona dorita.

Un artist foloseste stenciluri in vederea amplasarii corecta a modelului pe corp. Daca se doreste schimbarea zonei in orice mod, stencilul este sters si amplasat in pozitia dorita. Pana cand clientul nu este multumit, artistul nu se apuca de treaba.

Ceea ce mai urmeaza, este decizia asupra culorilor, umbrelor si a corecturilor finale, iar apoi tatuatul propriu zis poate incepe.