Valentina Ryabova este un artist tatuator autodidact din St. Petersburg, Rusia, care tinde sa tatueze desene familiare– imagini cu chipurile celor dragi, omagii aduse animalelor si aranjamente florale. Totusi subiectele acestor tatuajelor nu sunt ceea ce Ryabova doreste sa evidentieze.

riabova

Cu o singura privire este foarte usor de observat faptul ca are o tendinta unica spre hiperrealism, astfel ca de cele mai multe ori tatuajele ei arata ca niste picturi sau ca niste fotografii compacte. Stilul Valentinei Ryabova poate fi caracterizat ca o combinatie intre autoportrele lui Gustav Coubert si operele lui Richard Prince sub forma unui tatuaj.

artist--valentina_ryabova1

Se poate observa faptul ca Ryabova a studiat artele, dupa liniile precis conturate si dupa umbrele impresionante, insa inainte de a merge la universitate, ea nu a vrut sa urmeze calea conventionala de a deveni designer, in schimb si-a cumparat propriul echipament de tatuat si si-a inceput cariera. Poate fi greu de crezut, insa Ryabova se ocupa cu arta tatuajelor doar de la sfarsitul anului 2012.

artist--valentina_ryabova2

„Nu-mi place sa incep ceva prin a face schite”, a marturisit Ryabova intr-un interviu. „Prefer improvizatia, dar folosesc fotografii pentru inspiratie.” Ryabova si-a aratat talentul la festivalul Lisbon Tattoo & Rock, dar si pe Instagram, unde apar frecvent lucrarile ei.

artist--valentina_ryabova3

valentina-r

valentina-ry

ValentinaRyabova15