Totul se schimbă și așa va fi întotdeauna. Schimbarea este singurul lucru constant din lume.

Viața are un curs normal, copii cresc, oamenii se schimbă și o dată cu înaintarea în vârstă apar și modificările fizice, pielea nu mai este la fel de tânără, iar trăsăturile își pierd finețea.

 

Așa cum tot ce ține de noi suferă modificări de-a lungul timpului, la fel și tatuajele îmbătrânesc şi vor arăta diferit peste ani. Ca tatuajele tale să arate bine și după ce vei trece de prima tinerețe trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

1. Ține-ți tatuajele departe de soare

Uite un exemplu de un tatuaj îmbătrânit și schimbat. Expunerea frecventă la soare face ca pielea să îmbătrânească mai repede, pierzându-și elasticitatea, iar tatuajele culoarea. Așa că, dacă vrei ca tatuajele tale să arate perfect și peste ani protejează-le de soare.

fadded-tattoo

tattoo

2. Acceptă faptul că și tatuajele îmbătrânesc 

Orice ai face pielea tot îmbătrânește, la fel și tatuajele și peste 10 ani nu vor mai arăta la fel ca în prima zi. Acesta este un lucru cu care trebuie să te obișnuiești. Schimbările cele mai frecvente sunt culorile pale sau distorsionarea imaginii, acestea depinzând foarte mult și de tipul de piele și felul în care se modifică.

aging-tattoo

 

aging-tattoos

3. Ai grijă de pielea ta

Devii ceea ce faci în mod frecvent. Dacă vrei ca tatuajele tale să reziste cât mai mult (și cu siguranța îți dorești asta) ai grijă să le acoperi când ieși din casă și soarele este foarte puternic. Folosește cremă de protecție solară, iar dacă ai tatuaje pe față, poartă pălărie. Ai grijă să mănânci sănătos și să alegi hrana care ajută la menținerea sănătății pielii. Și nu uita sa bei multă apă 🙂

old-face-tattoo

4. Retușarea la nesfârșit a tatuajelor vechi nu va funcționa

Nu este cea mai bună idee să îți faci tatuaje mâneci și să le retușezi la fiecare 5 ani, deoarece la un moment dat se vor strica pentru că pielea nu va mai fi niciodată ca atunci când ți-ai făcut primul tattoo. Retușarea produce îmbătrânirea timpurie a pielii. Cel mai bine este să îți menții tatuajele acoperite, cât mai departe de soare și pielea foarte bine hidratată.

tattooed-grandpa

5. Tatuajele îmbătrânite arată super!

Tatuajele îmbătrânite sunt super, chiar și cele a căror culoare a pălit, pentru că poartă o poveste, o poveste care înseamnă ceva pentru tine. Cu cât îmbătrânesc cu atât semnificația lor devine din ce în ce mai puternică, la fel ca cea a antichităților.

old-tattoos

Uite cât de fabulos este acest tatuaj îmbătrânit, în ciuda anilor care au trecut peste el. Este un tatuaj care a fost făcut manual folosind ace din spini. Bărbații obțineau câte un tatuaj de fiecare dată când veneau de la luptă cu capul inamicului ca trofeu.

Acest bărbat a fost un luptător tribal. 

tribal-worriors-tattoos

 

tattooed-grandma

Dacă și tu ești pasionat de tatuaje şi nu te temi că tatuajele tale vor îmbătrâni, vino la EliTattoo&Piercing Brașov să-ți transpunem amintirile pe corp.