Doare?

Doare?

Aceasta este o intrebare nelipsita pusa de cei care vin sa-si faca primul tatuaj, dar, intr-un context diferit, mai relevante sunt raspunsurile la intrebarile „Cat de mult doare?” si „Pot suporta durerea respectiva?„.

Nu este atat de rau precum iti imaginezi! Cand te tauezi, mici ace iti patrund in piele cu o viteza foarte mare,insa senzatia nu este cea pe care o simti cand iti faci o injectie ci mai degraba o vibratie constanta.
Vei fi surprins sa simti cat de repede corpul se acomodeaza cu durerea, prin eliberarea de endorfine, care sunt practic atenuanti ai acesteia.

Fiecare persoana simte durerea in felul sau, unele persoane simtind usoare intepaturi si o vibratie acceptabila, pe cand altele o durere mai mare si mai deficil de suportat.

Durerea variaza desigur si in functie de zona aleasa pentru tatuaj, astfel ca zonele in care oasele sunt mai apropiate de piele (precum clavicula sau glezna) tind sa fie mai dureroase.
De asemenea, folosirea anumitor tipuri de ace poate influenta intr-o anumita masura gradul de disconfort simtit. De exemplu, acele folosite pentru a contura modelele produc o senzatie mai ascutita, pe cand cele folosite pentru umbre si culoare, desi mai numeroase, par a crea o senzatie de masaj.

Tine minte faptul ca tu iti doresti aceasta experienta si gradul de durerere simtita depinde mult de atitudinea psihologica pe care o adopti.

Important! Eli Tattoo & Piercing Brasov iti recomanda ca inainte sa mergi sa iti faci un tatuaj sa nu consumi droguri sau alcool, cu gandul ca te va durea mai putin.

Unele persoane carora le este frica de durere, dar care vor un tatuaj, considera ca daca beau alcool inainte vor suporta mai usor experienta, dar, un bun artist nu va tatua niciodata o persoana vizibil in stare de ebrietate. Si asta din cauza ca, desi alcoolul are si efect de anestezic, el subtiaza sangele, iar un sange mai subtire inseamna o sangerare mai mare in timpul tatuajului, iar mai mult sange poate face ca experienta sa dureze mai mult si ca rezultatele sa nu fie cele asteptate.

Poate ai auzit ca exista anumite medicamente care, luate inainte de o sedinta de tatuat, fac durerea mai usor de suportat. Elitattoo & Piercing Brasov iti recomanda, medicamentul Tylenol. Aspirina, ibuprofenul sau alte compuse care impiedica coagularea nu sunt recomandate.

Daca esti o fire mai sensibila exista creme si substante care te ajuta sa nu simti durerea atat de tare. Un exemplu ar fi Lidocaina, care se gaseste sub forma de spray sau crema, dar care nu are efect pe pielea netatuata ci doar daca s-a lucrat in zona respectiva.

Eli Tattoo & Piercing Brasov foloseste numai ace si aparate de tatuat de ultima generatie, fapt care duce la cel mai scazut nivel de durere, si face ca arta tatuajului sa fie accesibila chiar si celor cu toleranta mica la durere.

„Durerea trece, dar frumusetea ramane” – Pierre-Auguste Renoir