Tatuajele celtice erau des întâlnite în rândul războinicilor celți. Aceștia erau tatuați în semn de intimidare a inamicilor.

Pentru celți, bătălia era considerată o mare onoare. Porneau la luptă cu pieptul dezgolit sau chiar dezbracați complet  pentru intimidarea inamicilor. Mai mult decât atât, tot pentru intimidare, războinicii își schimbau culoarea părului cu ajutorul florilor și-l aranjau sub formă de țepi (stilul punk rock).

Planta de drobușor (Isatis tinctoria), o plantă bienală regăsită în Europa de nord și în Insulele Britanice, era sursa unei vopsele chimice de culoare albastră, folosită pentru a face tatuaje.

Pentru tatuajele celtice, frunzele de drobușor se culegeau și se uscau. Apoi, frunzele uscate erau fierte și strecurate și fierte din nou până se obținea un produs final vascos. Această pastă de drobușor era introdusă sub piele cu ajutorul unor ustensile asemănătoare cu acele, creându-se astfel desenul ce nu putea fi șters.

celtic3

Tatuajele celtice

  • tatuajele cu bucle celtice se regăseau de obicei pe piept sau pe brațe
  • animalele aveau și ele o încărcătură simbolică importantă pentru celți și se regăseau adesea printre tatuajele războinicilor, simbolizând protecție, curaj, ferocitate
  • vârtejurile și cercurile tatuajelor reprezentau probabil energia organică (natura, vântul, timpul, mișcare)

celtic5

Nu doar tatuajele și părul înfricoșător al războinicilor îi intimidau pe inamici, ci și numeroasele cicatrici rămase în urma luptelor.

Te inspiră astfel de tatuaje? Poți avea și tu unul. Programează-te la EliTattoo&Piercing Brașov!

celtic4