kat von d

kat von d

Katherine von Drachenberg cunoscuta cu numele de Kat Von D, artist tatuator american, nascuta in Mexic este model, muzician si vedeta de televiziune. A devenit cunoscuta in lumea tatuajelor in urma emisiunii LA Ink difuzata de televiziunea TLC, din SUA incepand din 2007.

Parintii ei s-au nascut in Argentina, iar familia von Drachenberg are descendenti germani, italieni si spanioli. Kat Von D a crescut in California de la varsta de patru ani si de la 6 ani a inceput sa studieze pianul, avand afinitati pentru compozitiile lui Beethoven. Bunica lui Kat, Clara von Drachenberg, a fost sursa de inspiratie a stilului sau muzical si artistic, iar cultura latino din Los Angeles i-a marcat stilul de a tatua.

La 12 ani a inceput sa asculte Ramones, Misfits si alte trupe de punck rock, la 14 ani si-a facut primul tatuaj, iar la 16 ani a devenit artist tatuator.

Cand Darren Brass s-a accidentat si nu a mai putut sa tatueze, Kat Von D a fost chemata sa participe la reality show-ul Miami Ink. Dupa esecul avut cu Ami James, a fost nevoita sa paraseasca emisiunea. Ulterior, a aparut in show-ul LA Ink, care s-a filmat la propriul ei salon de tatuaje din Hollywood, California. In acest timp, a intrat in Guinness Book pentru cele mai multe tatuaje facute de o singura persoana in 24 de ore. Emisiunea LA Ink a luat sfarsit pe 15 septembrie 2011, dupa 4 sezoane.

Intre timp a hotarat sa isi impartaseasca experientele si in scris, prima ei carte, High Voltage Tattoo, aparuta in ianuarie 2009, a fost descrisa de Kat Von D ca fiind ” o schita a carierei mele de artist”. Cea de-a doua carte a lui Kat Von D, The Tattoo Chronicles, publicata in octombrie 2010 este un jurnal al unui an din viata sa si dupa cum anunta The New York Times, a ocupat locul 3 pe lista celor mai vandute carti.

In 2008, Kat Von D a fondat festivalul MusInkTattoo Convention and Music Festival, ce a avut loc in sudul Californiei. Tot in 2008 a creat o linie de make-up pentru Sephora, iar in octombrie 2010 a deschis galeria de arta si buticul Wonderland Gallery.

In ceea ce priveste viata personala s-a casatorit in 2003 cu artistul tatuator Oliver Peck, dar s-au despartit in august 2007, ulterior fiind implicata in relatii cu artisti ca Motley Crue, Jesse James si Joel Zimmerman cu care a fost logodita, insa nu pentru mult timp.

Kat Van D si-a tatuat singura emblemele trupelor ei preferate: HIM, Misfits, Turbonegro, ZZ Top, Guns N’Roses, AC/DC, Slayer si „Slutallica”, logo-ul modificat al trupei Metallica.