Misterul tatuajelor ruseşti

Misterul tatuajelor ruseşti

  Pentru un neiniţiat, tatuajele mafioţilor ruşi par o înlănţuire fără noimă unde tronează de-a valma biserici, diavoli, capete de lupi, fetiţe, cruci, portrete, stele, pânze de păianjen, galoane militare şi multe alte astfel de simboluri.

  Cel mai pregnant simbol este cel al unei biserici sau mânăstiri tatuata pe piept, umeri sau spate. Doar ocnaşii cu o lungă istorie în rele au dreptul să se tatueze astfel. Numărul de turnuri al bisericii semnifică de câte ori a fost închis mândrul purtător al tatuajelor. Sub biserică este deseori trecut citatul „Biserica este casa lui Dumnezeu iar închisoarea este casa criminalilor”.

  Mafiotul care are tatuat un pirat a fost mai mult ca sigur un „soldat” care a comis un jaf armat sau a încălcat articolul 167 din Codul Penal Rus. Cel care are tatuat un craniu este un ucigaş. La fel cum cel care are pânza de păianjen pe umăr nu este altceva decât un dispreţuit dependent de droguri.

  Cei care au stele sau galoane militare pe umeri se bucură de un respect nelimitat. Aceştia sunt „căpitanii”, cei care au trăit în demnitate şii onoare conform codului Vor V Zakone. Cei care au stele tatuate pe genunchi aşteaptă să fie promovaţi căpitani. Un „căpitan” nu poate fi umilit sau pus să stea în genunchi de nimeni. Inconştientul care o face nu trăieşte mai mult de 3 zile, conform codului nescris al ocnaşilor ruşi.

  Cel care are un trandafir pe piept este un membru marcant al Mafiei Ruse – nu trebuie jignit sau supărat de niciun alt detinut. Fecioara Maria şi pruncul Iisus înseamnă că deţinutul a fost un hot de când era mic.

Misterele tatuajelor ruseşti

Misterele tatuajelor ruseşti

  O cruce pe piept înseamnă că purtătorul ei este un hoţ, iar literalmente înseamnî „prinţul hoţilor” şi este considerat un tatuaj extrem de important.

Cei care poartă tatuaje false sau neconforme rangului lor sfârşesc în urma unei morţi lente şi agonizante. Nimeni nu se joacă sau bravează cu simbolurile Vor-ului…

  Tatuajele pe creştetul capului sunt aplicate cu forşa şi au scopul dublu, de a-l umili pe posesor şi a-i avertiza pe ceilalti deţinuţi în privinţa sa.  Homosexualii, cei care au abuzat copii sau au colaborat cu gardienii sunt intotdeauna pasibili de un tatuaj fortat aplicat pe cap sau frunte.  Ghinionistul mai trebuie să şi plătească eforturile celui care l-a tatuat…

  Acum multi ani, imaginile lui Stalin si Lenin erau tatuate peste zona inimii şi a altor organe vitale pentru a-i impiedica pe gardieni din a-l lovi sau impusca pe prizonier in acel loc. Asta pentru că gardienii nu ar fi lovit niciodată în imagini atât de sacre. De cand a căzut comunismul, figurile politice au fost înlocuite cu altele emblematice ale culturii ruse.

  Alte simboluri politice includ şi svastica, simbol ce nu implică apartenenţa la nazism a celui care il poarta, ci doar un tatuaj general împotriva autorităţilor din Rusia şi poate semnifica şi o condamnare pe viată.

  Animalele poartă şi ele un înţeles aparte. Pisica este tatuajul comun al hoţilor, iar cel care are şarpele în jurul gâtului se declară influenţat de partidul comunist. Păianjenul este un dependent de droguri, iar vulturul e simbolul unui bandit, în timp ce taurul reprezintă un „peşte”.