Arta piercingului este o arta atat de complexa incat ar putea dura ani pentru a fi complet inteleasa si apreciata.
Scopul acestui articol este de a face cititorii sa vada nevoia respectarii piercingului pentru adevaratul sens al cuvantului, dar si ideea piercingului executat in conditii de maxima siguranta si igiena.
Piercingul este atat de popular deoarece fiecare parte a pielii poate fi, si a fost gaurita inca din trecut. Desi nu toate partile corpului sunt pierceuite in aceeasi maniera si in acelasi mod, ele pot fi amplasate sub piele, la suprafata pielii, in cartilaj, muschi, in urechi, pe fata, limba, organele genitale sau alte suprafete.
In mod normal, pierceurile sunt masurate in gauge, care este o scara numerica a dimensiunilor. Cu cat numarul indicator al gaugelui este mai mic cu atat gaura piercingului este mai mare. Cand vine vorba de gauri ce se masoara in 00 gauges, masuratoare incepe in centimentri.
Metoda prin care gaurile initiale devin mai mari, adica se maresc, se numeste largire- stretching. Aceasta largire trebuie executata intr-un mod lent, dar mult mai sigur. Pentru acest procedeu se folosesc largitoarele- asa numitele FLASH uri sau Tap uri. Acestea largesc treptat gaura si o intind, in ideea formariii unei gauri mai mari, care sa cuprinda un cercel mai gros.
Largirea se mai poate face si prin perforare – DERMAL PUNCHING- care consta in indepartarea unei bucari de piele sau carne cu ajutorul unui dispozitiv sub forma unui ac. Insa aceasta metoda este mai dureroasa si se vindeca mai greu.
Diferite tipuri de bijuterii pot fi folosite la piercing, iar varietatea lor depinde in functie de zona aleasa.
Echipamnetul steril este necesar si indispensabil in momentul realizarii unui pierce, zona trebuie perfect sterilizata si curatata iar persoana care se ocupa de aceasta meserie, trebuie sa fie perfect informata despre ceea ce face.
Desi unii oameni obisnuiau sa isi gaureasca singuri urechile, luati aminte ca zonele celelalte sunt mai speciale si necesita o cunostinta despre acest procedeu.
Cele mai populare zone de piercing sunt: lobul urechii, cartilajul, buza, limba, spranceana, sfarcul dar si buricul. Insa multi opteaza pentru alte zone.
Fiecare pierce are o durata de vindecare care variaza in functie de zona aleasa insa si de organismul fiecarei persoane. Instructiunile de ingrijire ale piercelui va sunt date de piercer- persoana care a realizat acest procedeu.
Indiferent de zona, pierceurile trebuie tratate cu un maxim de igiena, si trebuie sa li se acorde o importanta la fel de mare.
Bucurati-va de pierceul facut, si incercati sa nu il considerati un mijloc de joaca!