Piercing-ul în limbă, făcea parte dintr-un ritual al Aztecilor și al unor triburi din America de Nord-Vest. Acest ritual semnifica un mod de comunicare al preoților și șamanilor cu zeii, evitând astfel posedarea spirituală. Sângele care curgea în urma străpungerii limbii reprezenta ofranda adusă zeităților.
În Orientul Mijlociu, fachirii își străpungeau limba în semn de sacrificiu și pentru a intra în transă. În India se credea că aceștia au puteri supranaturale, pentru că mergeau pe carbune încins și aveau piercing-uri în diferite părți ale corpului. Și în Australia existau astfel de personaje care își străpungeau limba, însă motivul nu este cunoscut încă.
În Thailanda există un festival numit Ecstatic Penang Thaipusam, specific hindușilor. Ziua acestui festival este consacrată zeității lor, Lord Murugan. În timpul acestui festival pe stradă sunt reprezentații ale procedurilor piercing-ului în limbă, dar și în alte parți ale corpului. Cei care sunt supuși acestor proceduri, intră într-un fel de transă, astfel încât nu pierd sânge și nici nu simt durere.
Practica piercingului în limbă a apărut în Statele Unite la începutul secolului XX și făcea parte din categoria show-urilor misterioase și a carnavalurilor.
Tehnica piercingului în limbă a început să fie perfecționată în timpul celui de-al doilea război mondial. Atunci, acest tip de piercing a început să devină cunoscut.
În prezent, piercing-ul în limbă este foarte popular și foarte multă lume îl poartă. Printre vedetele care au un astfel de piercing se numără Janet Jackson, Keith Flint de la Prodigy, Mel B. de la Spice girls etc.
Te-ai convins și vrei și tu un pircing în limbă? Programează-te la EliTattoo & Piercing.