Piercing-ul în buric este o invenție nouă și nu apare în istoria culturilor primitive. Cu toate acestea, buricul a fost recunoscut ca fiind o zonă erogenă, din cauza diferenței dintre stomacul femeilor și cel al bărbaților. Stomacul femeilor diferă de cel al bărbaților prin faptul că este mai rotund în partea de jos, mai lung, iar distanța dintre buric și organele genitale este mai mare.

belly

Apariția costumelor de baie în 1953 a provocat mare agitație, deoarece buricul era văzut ca o provocare, datorită asemănării cu organele genitale ale femeii. Costumele de baie au revoluționat viața femeilor. O dată cu libertatea în privința hainelor, a venit și o libertate generală. Procesul a fost complet când Madonna a început să-și expună abdomenul în anii ’80. Libertatea de a-și etala sexualitatea în public, le-a făcut pe femei mai puternice și mai încrezătoare în forțele proprii.

belly2

În septembrie 1994, Suzy Menkes de la New York Times a spus ” este ușor să ne dăm seama când body piercing-ul a devenit o modă. Christy Turlington a apărut la show-ul London Fashion cu un piercing în buric! A doua zi, Naomi Campbell a arătat lumii că tot ce poate face Christy, poate și ea. Astfel, și-a facut un piercing în buric, un inel de aur cu o perlă mică. Apoi, cele două au apărut la show-ul lui Isaac Mizrahi, expunându-și piercing-urile. Body-piercing-ul a fost prezentat atunci, ca un totem pentru fotomodele.”

Naomi Campbell a spus despre piercing-ul său „Îmi place, mi se pare amuzant!”, iar Christy Turlington a spus „Întotdeauna am considerat ca este ceva feminin – plus ca îl poți scoate oricând.”

La câțiva ani după ce Christy și Naomi și-au etalat piercing-urile în buric, Madonna declara într-un interviu pentru Time Magazine „Am un buric perfect. Când îmi ating buricul, un fior mă săgeată în tot corpul.” Așa că nu este de mirare că Madonna și-a făcut un piercing în buric la puțin timp după Christy și Naomi. Cher și Janet Jackson i-au urmat și exemplul și tot așa până când acest tip de piercing a devenit foarte popular.

În ultimii ani, moda piercing-urilor în buric a luat amploare și nu se mai limitează de mult doar la celebrități și modele, astăzi orcine poate avea un piercing în buric.

belly3

Dacă te-ai convins și vrei și tu un piercing în buric, programează-te la EliTattoo&Piercing Brașov!