Istoria piercing-ului în nas datează din timpuri străvechi. Pentru prima dată a fost folosit în Orientul Mijlociu acum aproximativ 4.000 de ani. De asemenea, este menționat în Biblie, când Abraham i-a cerut celui mai vechi slujitor al său să îi găsească o soție fiului său, Isaac. Acesta a găsit-o pe Rebeca și unul dintre darurile oferite acesteia a fost „un cercel de aur”. Cuvântul evreiesc folosit a fost Shanf, tradus prin „inel pentru nas”.

Mărimea inelului denotă bogăția familiei. Cu cât era mai mare piercing-ul din nas cu atât persoana care îl purta era mai bogată. Acesta este dăruit de soț soției, la moment căsătoriei și reprezintă o siguranță financiară pentru ea în caz de divorț. Acest obicei se mai practică încă în unele triburi din Africa și în Orientul Mijlociu.

nose-piercing

Obiceiul piercing-ului în nas a ajuns în India în secolul al XVI – lea. Cel mai adesea, piercing-ul era făcut în nara stăngă, deoarece, această parte a corpului, în medicina indiană era asociată cu organele reproducătoare ale femeii, existența piercing-ului înlesnind durerile nașterii.

La sfârsitul anilor ’60, piercing-ul în nas s-a răspândit în rândul hipioților care au călătorit în India. În anii ’70, piercing-ul în nas a fost adoptat de mișcarea Punk, ca un semn de rebeliune împotriva valorilor conservatoare. Printre conservatori se numărau părinții și angajatorii care nu au primit foarte bine acest gest și care considerau că piercing-ul în nas poate afecta într-o manieră negativă evoluția carierei.

piercing

În Asia multe femei își fac un piercing în nas cu puțin timp înainte de nuntă, deoarece îl consideră un accesoriu la modă, care le înfrumusețează. Pe lângă India, Africa și culturile musulmane, piercing-ul în nas a câștigat teren și în alte zone ale lumii, cum ar fi Statele Unite, unde era considerat un semn de răzvratire.

În societatea actuală, piercing-ul în nas este mai ușor acceptat. Astfel putem remarca prezența acestuia la multe celebrități ca Lenny Kravitz, Sinead O’Connor și Slash de la Guns & Roses, astfel în prezent, piercingul în nas reprezintă stilul indivitual și identitatea celui care îl poartă.

Lenny_Kravitz

Dacă un astfel de accesoriu îți este caracteristic, te așteptăm la Eli Tattoo Studio cu ideile tale. Contactează-ne pentru o programare:)

Slash_Feature