Piercingul in sfarc este asezat de obicei la baza sfarcului, orizontal sau vertical (mai rar). De asemenea fiind posibila plasarea mai multor piercinguri unul desupra celuilalt.

Perforarea sfarcului pentru aplicarea unei bijuterii este o practica folosita de mai multe popoare de-a lungul istoriei. S-a dovedit ca barbatii din Karankawa purtau piercinguri in sfarc, la fel si femeile din tribul Kabyle din Algeria.

nipple3

Piercingul in sfarc este o moda ce dateaza din secolul al XIV lea, moda ce a reaparut in randul populatiei feminine in perioada victoriana in anul 1890, fiind catalogat in revista Society 1899 ca fiind o fantezie sexuala.

Jim Ward este cel care revine la aceasta practica in anii ’70. Popularitatea acesteia crescand in anii ’90 datorita faptului ca foarte multe celebritati precum Tommy Lee, Corey Taylor si Lenny Kravitz isi expuneau piercingurile sau marturiseau public ca au asemenea piercinguri. Insa multi au ales acest tip de piercing pentru a iesi din comun si pentru a fi speciali si nu neaparat pentru ca era la moda in randul celebritatilor.

Un studiu a aratat faptul ca o persoana ia decizia de a-si face un percing in decursul a unul sau doi ani, asadar este o idee asupra careia trebuie sa reflectezi inainte de a o pune in practica.

nipple2

S-a dovedit ca piercingul in sfarc creste sensibilitatea zonei in momentul stimularii sexuale. Dupa publicarea acestei informatii, foarte multi barbati si femei au luat decizia obtinerii unui astfel de piercing.

O celebritate londoneza a declarat la un moment dat pentru revista Vogue in 1890 faptul ca pentru mult timp nu a putut intelege care era motivul supunerii la o astfel de durere, ajungand la concluzia ca foarte multe femei erau gata sa indure orice pentru dragoste. Ulterior a aflat ca sanii femeilor care purtau piercinguri in sfarc erau mai rotunzi si mai bine dezvoltati si asa s-a decis sa se supuna unei astfel de interventii. Dupa vindecarea ranilor a declarat ca aceste piercinguri nu sunt deloc inconfortabile sau dureroase, ci dimpotriva cea mai mica atingere a inelelor o excita.

Sfarcul este destul de carnos pentru ca procedura sa fie facuta in siguranta , insa daca bijuteriei este prea subtire sau daca perforarea nu se face suficient de adanc exista riscul aparitiei complicatiilor. Alergiile la metale, infectiile sau atingerea excesiva poat fi cauze care duc la aparitia complicatiilor.

Au existat si cazuri de infectii grave dupa obtinerea unui piercing in sfarc, care au dus la extirparea sanului si ulterior la deces, insa in mod normal un astfel de piercing se vindeca complet in maximum 4 luni.

nipple1

Piercingul in sfarc a ajuns sa fie puternic mediatizat dupa editia XXXVIII a evenimentului Super Bowl, in timpul careia Janet Jackson si-a expus din greseala sanul drept cu piercing in sfarc, incidentul amuzant fiind ulterior numit „The Nipplegate”.

In randul vedetelor care au avut parte de astfel de incidente se numara si Nicole Richie al carei piercing in sfarc a declansat alarma de la detectorul de metale al Aeroportului International Reno-Tehoe. Pink a obtinut un astfel de piercing, in prezenta mamei sale in spatele scenei dupa ce a sustinut un concert in Germania, totul fiind filmat si publicat pe DVD-ul Pink: Live in Europe.

Piercingul in sfarc este cat se poate de special dovada fiind faptul ca Christina Aguilera si-a indepartat toate piercingurile mai putin cel in sfarc.

Cassie de la R&B are piercinguri in ambele sfarcuri, fotografiile au aparut pe internet dupa ce un hacker le-a obtinut din arhiva personala a canteretei, iar la fel a fost facut public pentru prima data si piercingul Rihannei, aparand ulterior si intr-un pictorial pentru revista Lui.

Asadar, daca esti de parere ca un astfel de piercing ti s-ar potrivi, contacteaza-ne si-ti vom pune ideile in practica.