Cocorii sunt cunoscuți pentru frumusețea lor și pentru ritualurile complexe de împerechere. Sunt simbolul Speranței și al Prosperității. În Grecia Antică erau considerați a fi reprezentanții lui Apollo, Zeul Soarelui, vestitorii unor noi oportunități. În Japonia, cocorii sunt considerați comori naționale, simbol al bogăției și longevității. Deși sunt recunoscuți pentru viața lor solitară, simboluri ale cocorilor sunt des folosite ca decorațiuni la nuntă, simbolizând unitatea.

Tradiția cocorilor origami există de secole, dar a devenit mai populară dupa cel de-al doilea război mondial. O tânără din Japonia, diagnosticată cu leucemie, cauzată de efectele bombei nucleare de la Hiroshima, a încercat să confecționeze o mie astfel de cocori ca simbol al păcii, sperând totodată la vindecare. Legenda japoneză spune că cei 1000 de cocori ar oferi șansa celui care îi confecționează să-i fie îndeplinită o dorință de către un cocor binecuvântat. Astăzi este o tradiție confecționarea a 1000 de cocori ca simbol al Păcii, Sănătății și Prosperității.

crane

În tradiția creștină, cocorii sunt niște repere religioase ce simbolizează puritate și grație. Cocorii sunt văzuți astfel de către creștinism deoarece sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a vâna șerpi. Cum șerpii sunt emblema diavolului și a răului, orice animal care îi vânează este reprezentantul lui Dumnezeu.

crane3

Printre semnificațiile cocorilor în arta tatuajelor întalnim:

  • Pace
  • Unitate
  • Iertare
  • Longevitate
  • Tinerețe eternă
  • Fericire

crane4

De cele mai multe ori tatuajele cu cocori evidențiază frumusețea trăsăturilor animalului. Majoritatea nu sunt foarte colorate, acest aspect depinzând foarte mult de imaginația artistului tatuator. Cele mai multe tatuaje înfățișează pasărea în zbor, într-un peisaj liniștitor.

crane5

Un tatuaj cu cocori simbolizează puritatea spiritului și ți se potrivește perfect dacă ești o fire calmă și liniștită.

crane6

Dacă te regăsești în semnificația cocorilor și vrei și tu un astfel de tatuaj, contactează-ne și-ți vom transpune dorința pe piele.