Caracteristica toamnei, crizantema are semnificatii aparte in China si Japonia, unde este simbolul durabilitatii si darzeniei.

Legenda spune ca aceasta floare speciala, a aparut cu foarte mult timp in urma, undeva in est, unde o scanteie solara a cazut pe pamant si dintr-o data s-a transformat intr-o crizantema alba. Toata lumea venera crizantema din est, deoarece reprezenta placerea de a trai.

crizantema1

Pentru japonezi aceasta este o planta magica si sacra, subiectul multor legende. Crizantema nu este doar o floare regala, un simbol al bunastarii si fericirii, ci si motivul pentru care spiritele isi gasesc linistea. In Japonia petalele crizantemelor amintesc de razele soarelui. Aici, doar membrii familiei regale aveau dreptul de a purta crizanteme, acestea fiind interzise cu desavarsire muritorilor de rand. In secolul XII, crizantemele au devenit emblema Japoniei si de atunci au fost folosite ca element principal pentru decorarea armelor si monedelor.

chrysanthemum

In cultura japoneza se spune ca o petala a unei crizanteme pe marginea unui pahar cu vin este simbolul sanatatii si longevitatii.

Principalele simboluri ale Japoniei sunt gheisele si crizantemele. Asa cum Columb a descoperit America, asa gheisele au descoperit lumea florilor. Gheisele detineu pe langa arta dansului, picturii si caligrafiei si arta ikebana – arta aranjarii florilor.

Pe de alta parte, cultura chineza spune ca, daca dupa ce ai baut vin, iti atingi buzele cu o crizantema, pe care apoi o daruiesti persoanei iubite, dragostea voastra va deveni eterna.

Cu mult timp in urma, calatorii i-au povestit imparatului Chinei despre o vale dinspre rasarit, unde cresteau flori miraculoase, care daca erau culese de o persoana cu inima blanda si intentii sincere puteau fi folosite pentru prepararea elixirului vietii si sanatatii. Afland acestea imparatul a trimis acolo tineri pentru a culege floarea miraculoasa, insa acestora le-a placut atat de mult locul, incat nu s-au mai intors acasa, s-au stabilit acolo, iar crizantema a devenit simbolul comunitatii lor.

Chrysantemum-Tattoo

Atat legendele chinezesti, cat si scrierile filosofului indian Sri Aurobindo, spun despre crizanteme ca sunt simbolul energiei vitale, intelepciunii, iteligentei si prieteniei.

In arta tatuajelor crizantemele galbene reprezinta caldura soarelui. Crizantema alba aminteste de varfurile muntilor acoperite cu zapada. Tatuajul cu mai multi boboci de crizantema este asemanator unei constelatii, iar crizantema violet, desi este deosebita nu prezinta nicio semnificatie aparte.

Daca si pentru tine crizantemele inseamna ceva special, contacteaza-ne si vei avea tatuajul asa cum ti-l doresti.