Pestii koi sunt unele dintre cele mai frumoase si comune alegeri cand vine vorba de tatuaje permanente. Acestia reprezinta niste opere de arta minunate cu unghiuri elegante si finii fine. Koi in limba japoneza inseamna ” crap”, insa desi traducerea este una simpla, asta nu inseamna ca ceea ce simbolizeaza acest peste este la fel de simplu. In sparele unui astfel de tatuaj se afla o mitologie complexa, iar daca iei in serios semnificatiile tatuajelor pe care ti le faci, atunci vei vrea sa ai informatii sigure inainte sa iti tatuezi pe corp un peste koi.

Principalele semnificatii ale tatuajelor cu pesti Koi

Principalul simbol al pestilor koi este norocul. O legenda spune ca odata un peste koi a incercat sa „escaladeze” o casdaca undeva pe Raul Galben, pentru a deveni un dragon. Semnificatia din spatele acestei legende fiind aceea ca fiecare dintre noi incearca sa se autodepaseasca si sa aspire spre mai bine.

Un tatuaj cu peste Koi este ideal pentru cineva care vrea sa-si exprime nivelul de perseverenta si tarie dobandit in urma incercarile la care a fost supus de viata. Daca esti o persoana curajoasa, acest tatuaj poate simboliza asteptari inalte si scopuri pentru succes si fericire.

koi

Exista mai multe semnificatii ale tatuajelor cu pesti koi, ale caror culori sunt mai rare, la fel cum exista diferite semnificatii pentru peste koi care inoata in diferite directii.

Intreaga poveste din spatele simbolismului tatuajelor cu pesti Koi

Povestea despre pestele koi a fost transmisa din generatie in generatie in cultura japoneza. Se spune ca peste coi a „escaladat” o cascada, in ciuda curentului puternic care incerca sa-l trimita inapoi la locul sau in apa. Cu multa perseverenta si curaj pestele a reusit sa ajunga sus, deoarece reprezenta un alt nivel, o evolutie.

Varianta chinezeasca a legendei merge putin mai departe. Povestea lor spune ca pestele koi a inotat de-a lungul Raului Galben in ciuda curentului si a ajuns pana la Porta Dragonului, iar dupa ce a trecut peste toate „probele” periculoase, pestele koi a fost transformat intr-un dragon magnific. Perseverenta si determinarea sa l-au ajutat sa ii fie acordata sansa de a evolua intr-o fiinta mult mai avansata.

Situatii moderne care conving oamenii sa-si faca tatuaje cu pesti Koi

Aceste povesti au facut ca tatuajele cu pesti koi sa devina un simbol modern al acelora care au reusit sa infrunte greutatile timpului.

Cei care au trecut peste obstacole dificile din viata lor, cum ar fi terminarea unei relatii nesanatoase sau invingerea unei depedente precum cea de droguri, sunt de obicei persoanele care aleg un tatuaj cu un peste koi, ca simbol al curajului si norocului. Altii, de exemplu au ales un astfel de tatuaj dupa ce au reusit sa invinga in lupta cu boli necrutatoare.

Toate aceste povesti evidentiaza intr-un fel sau altul faptul ca aceste persoane au reusit sa invinga si sa supravietuiasca tuturor incercarilor vietii. Demonstreaza totodata determinarea pentru a ajunge intr-un loc mai bun. Aceasta era de fapt concluzia povestilor cu pesti koi, acestea sunt scopurile care i-au facut sa fie un simbol al curajului si perseverentei pentru toti cei care ii poarta.

Semnificatiile tatuajelor cu pesti Koi colorati

Peste Koi Rosu : Rosu, este o culoare plina de energie, asadar nu este deloc surprinzator faptul ca pestii koi rosi sunt printre cei mai populari si cu o semnificatie puternica in ziua de astazi.

koi2

Peste Koi Negru: Tatuajele cu pesti koi negri reprezinta de obicei puterea si succesul, daca ai reusit sa ajungi intr-o pozitie puternica, atunci acesta este tatuajul perfect pentru tine.

Peste Koi Albastru : Tatuajele cu pesti Koi albastri sunt de asemenea bine cunoscuti a fi semnul masculinitatii, insa si al reproducerii.

In ce parte inoata pestele koi? Se spune ca daca pestele inoata in „sus” este posibil ca persoana respectiva sa incerce sa depaseasca o situatie personala dificila, insa daca peste inoata in „jos” cel mai probabil persoana respectiva a depasit deja problemele pe care le avea.

koi3

Alegerea unui desen cu pesti Koi pentru urmatorul tau tatuaj

Daca esti o persoana curajoasa, puternica, ce a reusit sa-si atinga telurile sau daca esti pe drumul care te va duce la indeplinirea acestora, atunci acesta este tatuajul care ti se potriveste.

Te regasesti in semnificatiile acestui tip de tatuaj? Atunci, contacteaza-ne si spune-ne cum vrei sa inoate pestele tau koi.