Unul dintre cele mai populare modele de tatuaje este acela cu samurai. In Japonia, tatuajele cu samurai se bucura de foarte multa atentie in randul pasionatilor. Designul tatuajelor samurai este detaliat si colorat, variind in marime si forma, valoarea simbolica fiind foarte mare pentru cei care-l aleg.

Tatuajele cu samurai reprezinta trasaturile si caracteristicile samurailor, mai ales curaj si putere. Aceste modele sunt foarte potrivite pentru tatuajele maneci, putand fi asociate cu diferite elemente si simboluri specifice culturii japoneze.

Istoria Samurailor

Cand vorbim despre istoria tatuajelor in Japonia, cele mai semnificative tatuaje sunt tatuajele cu samurai, acestea fiind primele pe lista impatimitilor de tatuaje din Japonia si din regiunile vecine. Astazi tatuajele cu samurai se bucura de popularitate peste tot in lume si desi simbolizeaza masculinitatea sunt purtate atat de femei cat si de barbati.

Samurai-Chief-Tattoo

Samuraii au o adevarata istorie a traditiilor si valorilor, chiar si in prezent continuand sa fie in randul celor mai populari luptatori ai tuturor timpurilor. Cuvantul „samurai” este derivat de la „saburau” care inseamna „a servi”.

Samuraii trebuiau sa aiba un anumit stil de viata, ghidat de onoare, noblete si tot timpul sa fie gata de lupta. Inca din secolul XIII samuraii urmau practica budista, care a avut o influenta majora asupra culturii lor. Era o practica ce ii ajuta sa-si linisteasca mintea si sa organizeze arta razboiului.

samurai-4

Mai mult decat atat, samuraii erau cunoscuti pentru abilitatile lor de lupta si pentru practicarea artelor martiale. Influenta budismului i-a ajutat sa contruiasca istoria samurailor bazandu-se pe curaj, respect, onoare si auto-disciplina. Totodata practica budista i-a ajutat pe samurai sa depaseasca frica de a ucide si de a muri, de aceea ei trebuiau sa traiasca fiecare zi ca si cand ar fi fost ultima. Samuraii trebuiau sa isi intemeieze o familie si sa aiba copii pentru ca principiile lor sa se perpetueze. Prin casatorie atat sotia cat si copii deveneau samurai.

samurai-3-mod2

Semnificatia tatuajelor cu samurai

Tatuajele cu samurai pot avea mai multe semnificatii, insa tatuajul tau cu samurai trebuie sa simbolizeze valorile cele mai importante pentru tine. Mai jos gasesti cateva dintre semnificatiile tatuajelor cu samurai:

 • Masculinitate
 • Curaj
 • Vitejie
 • Onoare
 • Noblete
 • Auto-disciplina
 • Cumpatare
 • Respect
 • A servi
 • Razboinic
 • Viata
 • Moarte

Atata timp cat principiul de baza al samurailor era sa traiasca fiecare zi ca si cand ar fi fost ultima, acesta ar putea fi semnificatia principala a tatuajului tau, amintindu-ti cat de fragila este viata si indemnandu-te sa traiesti fiecare moment la infensitata maxima, ca si cand ar fi ultimul. Alegand un tatuaj cu samurai alegi de asemenea valoarea culturii si traditiei lor. Acestea tatuaje sunt mari si se pot face pe toata suprafata spatelui, pe intreg corpul sau pe maini.

samurai-1-mod2

Samuraii japonezi sunt asociati cu florile de cires specifice culturii japoneze, de aceea de cele mai multe ori un tatuaj cu samurai are si flori de cires. Desigur, tatuajele cu samurai se mai pot asocia cu dragoni, tigri, yin yang si Geishe.

Inainte sa iti faci un astfel de tatuaj, asigura-te ca ai inteles cu adevarat semnificatia acestuia si ca te caracterizeaza cu adevarat.

Daca semnificatiile tatuajelor cu samurai se potrivesc personalitatii tale si felului tau de a trai viata, contacteaza-ne si spune-ne cum vrei sa arate tatuajul tau cu samurai.