Pisica, animal celtic simbolic, reprezinta gardianul lumii de dincolo (sau al Infernului, depinde de ce natura religioasa este textul care o mentioneaza). Nepasatoare, silentioase si misterioase, pisicile intrunesc caracteristicile gardienilor din cealalta lume. Ele pastreaza pe vecie secretele acestei lumi si ii privesc pe cei care nu inteleg insemnatatea cunoasterii lor. Cu toate acestea, pisicile negre celtice erau considerate ca fiind aducatoare de necaz si de aceea erau sacrificate.

In traditia occidentala, pisicile negre erau asociate cu vrajitoria, deoarece culoarea neagra reprezenta pentru ei pericolele noptii, iar pisica este vazuta ca o transformarea, exact asa cum valul noptii ne schimba perceptia asupra realitatii.

pisica6

Totusi, in Roma Antica, pisica era sacra pentru Diana, zeita lunii. Aici pisica era si un pazitor al caselor si un simbol al bunastarii domestice.

pisica2

Credinta musulmana venera pisica, deoarece l-a salvat pe Mohammad de un sarpe. Musulmanii cred ca „M-ul” ce da forma capului piscii este un semn al profetului („M” de la Mohammad).

pisica3

Legendele nordice infatiseaza pisica precum simbolul zeitei fertilitatii, Freyja si de aceea era vazuta ca o binecuvantare asupra noilor nascuti si un semn bun pentru cei care isi dezvoltau familiile.

pisica4

In Egiptul antic, pisicile erau sacre si erau chiar infatisate pe capul zeitei Bastet, venerata de catre egiptenii antici. In cinstea ei pisicile erau mumificate cu soareci pentru ca ele sa aiba ce sa manance.

Semnificatia simbolica a pisicii:

  • Vicleana
  • Isteata
  • Secretoasa
  • Misterioasa
  • Inteligenta
  • Intuitiva
  • Supernaturala
  • Vigilenta
  • Selectiva
  • Independenta

Pisicile reprezinta schimbare, flexibilitate si adaptabilitate. Se spune ca atunci cand o pisica apare in viata noastra pe neasteptate este cazul sa facem niste schimbari si sa devenim mai flexibili in gandire.

pisica5

Pisicile aparute undeva in departare pot fi un semn de a ne distanta de anumiti oameni sau de anumite situatii. Cateodata solutia unei probleme poate fi distantare – pisica face acest lucru in mod ineret si ar fi intelept din partea noastra sa actionam la fel.

pisica1

Pe langa toate acestea pisica mai simbolizeaza si misterul. Din pacate imprevizibilitatea sa a asociat-o cu lucruri rele, in special cu vrajitoria, cand de fapt acest animal poate fi benefic oamenilor.

Misterul pisicii este un mesaj, care ne invata faptul ca puterea este mai presus decat iluzia. Semnificatia simbolica a pisicii ne invata sa nu cadem prada credintelor false si sa nu ne lasam pacaliti de ignoranta. Pisica ne face sa privim in interiorul nostru si sa ne incredem in noi insine pentru a descoperi de fiecare data adevarul.

Daca si pentru tine pisica are una din aceste semnificatii, te asteptam sa ne contactezi pentru o programare la EliTattoo Studio.