Cu mult timp în urmă se credea că tatuajele cu ancore sunt specifice celor care lucrau în domenii asociate cu marea, marinarilor, personalului naval, sau altora din domeniu. Însă, recent lucrurile s-au schimbat și tatuajele cu ancore au câștigat mai multă popularitate, oricine putând să le poarte.

4

În antichitate se credea că ancora era o metodă de a camufla simbolul Sfintei Cruci, neputând astfel fi persecutată.

Atâta timp cât ancora este aruncată în adâncuri pentru a ține vasul pe loc, este asociată cu puterea și stabilitatea. Astfel, poate fi văzută ca ceva care îți dă rădăcini și putere ca să înfrunți orice situație neprevăzută. Poate simboliza și o persoană care a făcut parte din viața ta, sau care încă este prezentă și îți oferă putere, fiind practic ancora ta pe timp de furtună. Un tatuaj cu o ancoră este un mod foarte interesant de a onora pe cineva din viața ta.

15

1

Ancora a fost asociată de-a lungul timpului și cu Ankh-ul egiptenilor, simbolul vieții.

Semnificația tatuajelor cu ancore

În timpul furtunilor pe mare, ancora este refugiul marinarilor și speranța că lucrurile se vor îndrepta. Printre diferitele semnificații ale ancorelor regăsim:

 • Loialitate
 • Dedicare
 • Onoare
 • Stabilitate
 • Siguranță
 • Speranță
 • Protecție
 • Salvare
 • Luminare
 • Noroc

13

Variațiile Tatuajelor cu Ancore

În timp ce un tatuaj simplu cu o ancoră simbolizează stabilitatea și loialitatea, în combinație cu alte elemente, semnificația ancorelor poate fi diferită.

12

11

Tatuaje cu Ancoră și mesajul NAVY

Tatuajele cu ancore alături de mesajul NAVY sunt populare în rândul celor care au lucrat în Marina Americană. Acest tatuaj simbolizează devotarea, de obicei este însoțit de culorile steagului american sau de inițialele U.S.N. Totodată aceste tatuaje sunt preferate și de cei care și-au pierdut rude în incidente navale.

navy

Tatuaje cu Ancoră și Funie & Tatuaje cu Ancoră și Lanț

Imaginea unei ancore cu funie a apărut pentru prima dată în familia Lordului Howard de Effingham. După succesul împotriva armatei spaniole, Marina Britanică a adoptat insigna Lordului Effingham ca simbol oficial. Mai târziu a fost adoptată și de Marina Americană datorită puternicei influențe britanice asupra fostelor colonii navale.

rope-anchore

Ancora înfășurată cu funie sau lanț este un simbol adoptat de mai multe autorități navale din întreaga lume. Deși simbolul acesteia este instabilitatea și nesiguranța, a fost extrem de apreciat de către marinari.

Tatuaje cu Ancora, Vultur și Globul Pământesc

Ancora, vulturul și globul pământesc reprezintă insigna oficială a Marinei Americane, adoptată în 1955. Globul arată America de Nord și de Sud (Emisfera Vestică) și simbolizează dorința Marinei Americane de a servi întregii lumi. Vulturul reprezintă Statele Unite ale Americii (vulturul cu cap alb este pasărea națională a Statelor Unite), iar ancora aduce un omagiu tradițiilor navale americane. Uneori vulturul poartă în cioc o panglică pe care este inscripționat mesajul Semper Fidelis – Loiali pentru totdeauna.

Eagle-Globe-Anchor-Tattoo-1

Tatuaje cu Ancoră și Trandafiri

Un tatuaj cu o ancoră și un trandafir simbolizează în general iubirea, onoarea, fidelitatea și sacrificiul. Trandafirii sunt asociați cu zeița grecească Afrodita (care tot timpul își făcea apariția purtând o coroană din trandafiri), iar legenda spune acolo unde a fost răstignit Isus Hristos au crescut trandafiri, acesta fiind simbolul sacrificiului suprem.

anchor-roses

Culoarea trandafirului este importantă în semnificația tatuajului. Tatuajul cu ancoră și trandafir roz reprezintă fidelitatea fată de prima iubire, sau față de o persoană inocentă, cum ar fi un copil. Un trandafir roșu semnifică dragoste și pasiune, dar și un omagiu adus cuiva care s-a sacrificat, murind la datorie. Cele mai populare astfel de tatuaje sunt cele cu trandafiri roșii deoarece foarte mulți îl asociază cu pierderea cuiva drag.

Tatuaje cu Ancoră și Inimă

Inima reprezintă dragoste, bucurie, compasiune și consolidarea legaturilor, iar alăturată ancorei, nu e de mirare că reprezintă o imagine des întâlnită în rândul îndrăgostiților. Tatuajul cu ancoră și inimă simbolizează de obicei stabilitatea și siguranța în viața amoroasă și formarea unor legături strânse cu cineva special.

anchor_heart_tattoo

Tatuaje Celtice cu Ancoră

Simbolurile celtice sunt unele dintre influențele culturale adunate de marinari de-a lungul călătoriilor. Aceste simboluri reprezintă independența de elmentele spirituale și o conexiune cu pământul. Un tatuaj celtic cu ancoră reprezintă fidelitatea și legătura cu tradiția irlandeză.

celtic_anchor_tattoo

Zei și Zeițe asociate cu simbolul ancorei

 • Neptun – zeul roman al mării, stăpânul furtunii și al cutremurelor
 • Amphitrite – zeița greacă a mării și nimfă, protectoarea marinarilor
 • Triton – zeitate grecească jumatate om, jumătate pește
 • Varuna – Zeitatea hindusă a oceanelor, care avea puterea de a-i face pe oamenii nobili, nemuritori. Cei care mureau în mare, erau dați în grija sa

9

Locul ideal pentru un tatuaj cu ancoră

În funcție de dimensiunea pe care o dorești pentru tatuajul tău, îl amplasezi pe piept, spate, încheietură, braț, umăr sau chiar pe un deget, culoriile putând și ele varia în funcție de preferințe.

8

 

6

Dacă ancorele au o semnificație aparte și pentru tine, te asteptăm la EliTattoo&Piercing Brașov. Fă-ți o programare acum!

5

3