Delfinii sunt considerați a fi unele dintre cele mai inteligente creaturi. Cu mult timp înainte ca oamenii să pătrundă în adâncul mării existau legende despre oameni naufragiați în valuri care au fost călăuziți de delfini ca să ajungă la țărm.

Marinarii povestesc nenumărate întâmplări cu delfini care înotau la provă, iar grecii antici îi cosiderau a fi un semn care prevestea o călătorie liniștită. Se credea că delfinii erau purtătorii mesajelor și binecuvântărilor nimfelor, fiind fii lui Amphitrite, zeița greacă a mării.

Dolphin tattoos

Omniprezentul zâmbet al delfinilor îi face pe cei care întâlnesc aceste animale speciale să lege o conexiune profundă. Delfinii sunt ultimele spirite libere si niște creaturi foarte speciale care dau dovadă de un spirit de camaraderie și unitate rar întalnit în regnul animal.

d2

Semnificația tatuajelor cu delfini

În mediul lor natural delfinii stabilesc legături cu ceilalți membri ai grupului în timp, până să ajungă să aibă grijă unii de alții. S-a observat faptul că delfinii protejează în special femelele gestante din grupul lor. Printre semnificațiile delfinilor în arta tatuajelor întâlnim:

  • Fire jucăușă
  • Spirit liber
  • Inteligență
  • Armonie
  • Prosperitate
  • Grație
  • Comunitate și Familie
  • Protecție și îndrumare

Dolphin tattoos

Variațiile tatuajelor cu delfini

Există un număr infinit de reprezentari ale acestor creaturi. Sunt creați în variații de culori, forme și mărimi, semnificația fiecarui model în parte depinzând de elementul care însoțește delfinul.

d7

Tatuajele cu delfini sunt cel mai adesea preferate de femei, dar și de barbații care practică surf, pentru a reprezenta spiritul liber caracteristic acestui sport. În acest fel evidențiază faptul că nu sunt restricționați de obligații sau bariere și că sunt liberi și se lasă purtați de val, exact la fel ca delfinii.

Dolphin tattoos

Tatuaje Tribale cu Delfini

Tatuajele tribale își au originea în diferite părți ale lumii, inclusiv în America de Sud, Afica, Polinezia și America de nord. În general aceste tatuaje simbolizează legătura între natură și familie și au o legătură specială cu cultura de origine. Atunci când tatuajele tribale sunt combinate cu delfini, reprezintă conexiunea cu oceanul, grație și armonie. De asemenea, mai pot simboliza și legături strânse de familie. Aceste tatuaje tind să fie asociate culturii din Polinezia datorită relației dintre locuitorii insulei și delfini.

d8

Tatuaje Celtice cu Delfini

Tatuajele celtice sunt adânc înrădăcinate în păgânism și spiritualitate. De obicei, nodurile celtice simbolizează independența mai multor elemente de natura spirituală. Intercalarea complexă a liniilor într-un tatuaj celtic vorbește despre conexiunea oamenilor cu Dumnezeu și natură. Tatuajele celtice cu delfini reprezintă o armonie spirituală cu natura, comunitatea și familia.

Tatuajele cu Delfini și Fluturi

Alăturarea este neobișnuită având în vedere că cele două creaturi reprezintă elemente naturale diferite, apă și aer. Această asociere arată nevoia de a fi liber. Tatuajele cu fluturi reprezintă o legătură cu natura și inocența, libertatea și transformarea, pe când delfinii sunt reprezentarea grației. În general oamenii care se simt ca și cum ar fi prinși într-o situație anume își exprimă dorința de libertate printr-un tatuaj care întruchipează aceste două elemente.

Tatuajele Yin-Yang cu Delfini

În Taoism, simbolul Yin-Yang reprezintă o balanță, un echilibru între forțele opuse – între Bine și Rău, între Noapte și Zi, între femeie și barbat. Ambele sunt independente și complementare. Tatuajele combinate cu Yin-Yang și delfini reprezintă armonia și echilibrul.

Tatuajele cu Inimi și Delfini

Inima nu reprezintă decât iubire, ci și moralitate spirituală, bucurie, compasiune și legături emoționale puternice. Tatuajele ce reprezintă inimi împreună cu delfini simbolizează armonie, comunitate si legături puternice de familie și prietenie.

Indiferent ce combinație alegi, tatuajele cu delfini sunt o metodă foarte inspirată de a arăta firea ta jucăușă. Poți adăuga tatuajului orice element care este caracteristic personalității tale, singura limită fiind imaginația.

delfin3

Dacă te regăsești în semnificațiile acestui element special de apă, contactează-ne și vino la EliTattoo Studio și tatuajul pe care ți-l dorești va face parte din povestea ta.