Libelulele sunt printre cele mai elegante insecte și au o viață foarte scurtă, iar ele știu că trebuie să o trăiască din plin cu tot ceea ce le oferă. Aceasta este o lecție de viață foarte importantă pentru noi toți.

Ce nu știai despre tatuajele cu libelule

Majoritatea oamenilor își fac tatuaje datorită semnificațiilor acestora. Tatuajele cu libelule sunt printre cele cu foarte multe semnificații. Libelula este o insectă cu foarte multe elemente, mai ales pentru că este o ființă atât de apă cât și de aer, multicoloră cu o importanță recunoscută atât în culturile răsăritene cât și în cele apusene.

18

17

Libelulele și fluturii reprezintă tranziția de la viața de cocon la cea de insectă zburătoare. Astfel, tatuajele cu aceste insecte pot simboliza și trecerea de la trecut spre prezent și viitor.

16

15

Tocmai din pricina acestei transformări a libelulelor, culturile americane și asiatice asociază insectei simbolul schimbării. Pentru mulți americani, tatuajele cu libelule reprezintă depășirea obstacolelor. Pentru asiatici, în schimb, semnificația este și mai profundă, reprezintă acceptarea schimbării ca pe un lucru pozitiv care te eliberează, fiind simbolul bucuriei și curajului.

14

13

Triburile americane, credeau că dacă o libelulă se așează pe tine, ea este spiritul unei ființe dragi, care te vizitează.

12

11

Uneori tatuajele cu libelule pot avea desenate în plus pe aripi, ochi. În funcție de numărul ochilor de pe aripi, aceștia pot reprezenta, trecutul, prezentul sau viitorul.

10

9

Imaginează-ți o zi de vară însorită, lângă un lac, păsările cântând, florile legănându-se în briza vântului și sunetul familiar al libelulelor deasupra apei. Aceste creaturi au captivat imaginația noastră de ani de zile și au fost inspirația multor opere de artă.

8

7

În unele părți ale Chinei, libelulele sunt emblema purității, armoniei, a subconștientului și a emoțiilor, fiind totodată și puritatea celor mai adânci gânduri și vise. Unele credințe spun că libelulele îi învață pe oameni să trăiască momentul.

6

5

Semnificația tatuajelor cu libelule

Libelulele au un aer mistic și un șarm greu de trecut cu vederea, iar printre principalele lor semnificații se numără:

 • Libertate
 • Eleganță
 • Grație
 • Puritate
 • Abundență
 • Noroc
 • Viteză: unele specii ajung la 60 de mile/oră (aprox. 100 km/oră).
 • Schimbare și renaștere: Libelulele trăiesc ca nimfele înainte să se desprindă de pielea lor de larve și să devină insectele pe care le cunoaștem cu toții. Unii dintre noi trec printr-un proces similar în viața lor. Tatuajele cu libelule sunt cel mai bun simbol pentru a exprima această renaștere.
 • Frumusețe
 • Prosperitate
 • Putere
 • Pace
 • Armonie

4

3

Semnificația libelulelor în diferite culturi din lume

 • În Europa libelulele nu au o reputație foarte bună. În mai multe țări europene acestea sunt asociate cu răul
 • În Japonia, în schimb, libelulele sunt asociate cu fericirea
 • În China sunt simbolul armoniei și prosperității
 • Unele triburi americane aveau libelula drept simbol al artei lor, reprezentând fericirea și rapiditatea

2

1

Variații ale tatuajelor cu libelule

Majoritatea artiștilor tatuatori desenează împreună cu libelulele și alte elemente delicate cum ar fi florile, fluturii sau albinele. Variațiile tatuajelor cu libelule pot include și:

Tatuaje cu libelule și zâne

Un tatuaj cu zâne și libelule reprezintă conexiunea cu natura, inocență și partea ta jucăușă. Această asociere aparține cel mai adesea femeilor.

Tatuaje cu libelule și flori

Florile sunt simbolul naturii, al feminității, al tinereții și frumuseții, pe când libelulele sunt reprezentantele libertății, frivolității și subconștientului. Tipul florii alăturat libelulelor poate schimba semnificația întregului tatuaj. Alăturarea dintre libelule și flori reprezintă frumusețea feminină și libertatea.

Tatuaje cu libelule și fluturi

Libelulele și fluturii sunt creaturi ale transformării. Ambele specii trec printr-o perioadă de metamorfoză de la cocon la ființă zburătoare, fiind un simbol al libertății. Pe de altă, parte libelulele sunt și elemente de apă, reprezentând emoțiile ascunse.

Tatuaje tribale cu libelule

Tatuajele tribale cu libelule simbolizează conexiunea emoțiilor profunde cu oamenii și cultura, cât și puterea ta interioară.

Dacă vrei să ai libelula ta pe piele, vino EliTattoo&Piercing Brasov. Programează-te aici!