Păianjenii au fost din totdeauna un motiv de groază și teroare pentru majoritatea persoanelor. Păianjenii par mici și fragili, însă cei mai mici păianjeni din lume sunt cei mai veninoși. Cu toate acestea, nu sunt atât de oribili cum sugerează poveștile de groază și istorisirile din media.

Multe culturi din lume au secte religioase devotate păianjenilor. În Africa de Sud, în Caraibe și în statele sudice din SUA, legendele cu Bre’r Anansi, personajul care se transformă în păianjen sunt încă foarte populare. Oamenii din Lakota (Sioux), America de Nord, vorbesc despre Iktomi, păianjenul prinzător de vise, care învață omenirea înțelepciunea și răbdarea.

spider

În tradiția islamică, Profetul și companionul său, Abu Bakr, au căutat adăpost într-o peșteră pentru a se ascunde de soldații Quraysh. În tradiția evreilor, David era cel urmărit. În ambele legende, fugarii și-au găsit adăpost într-o peșteră și un păianjen, trimis al lui Dumnezeu, a acoperit intrarea în peșteră cu pânza sa, derutându-i astfel pe soldați și făcându-i să creadă că fugarii au luat-o pe alt drum.

Deși legendarul Spiderman este un erou al tuturor timpurilor, păianjenul nu a fost tot timpul asociat cu lucrurile bune. În Europa, majoritatea oamenilor văd păianjenii ca pe ceva rău, înspăimântându-i pe copii prin cântecele ca The Itsy Bitsy Spider și Little Miss Muffet. Această aversiune față de păianjeni probabil a rămas din perioada ciumei negre, când foarte multă lume credea că boala a fost adusă de un păianjen, trimis de diavol. Shelob, păianjenul malefic din trilogia Stăpânul Inelelor evidențiază felul negativ în care oamenii percep păianjenii.

Pentru unii, tatuajele cu păianjeni, în special cu pânze de păianjen semnifică o întemnițare psihică, emoțională și mentală.

Cel mai adesea, astfel de tatuaje sunt alese de criminali, simbolizând incapacitatea lor de a depași situațiile dificile în care se află. Găștile folosesc imaginea acestora ca fiind emblema lor, uneori având și implicație rasială.

spider4

Semnificația tatuajelor cu păianjeni
De la culturile indigene, din insulele Pacificului, până la cei care trăiesc în jungla amazoniană, oamenii din toată lumea au văzut cu ochi buni păianjenii. Aceste creaturi mici pot avea diferite semnificații:

  • Ingeniozitate
  • Iscusință și inteligență
  • Femininitate
  • Tentație și pericol
  • Moarte
  • Protecție
  • Înșelăciune și trădare
  • Înțelepciune

Artiștii tatuatori și cunoscătorii adoră să adauge note variate tatuajelor lor. Uneori tatuajele cu păienjeni sunt create în așa fel încât să fie înspăimântătoare, culorile cel mai des folosite pentru tatuajele cu păianjeni fiind negru și roșu.

spider3

Tatuaje cu pânze de păianjen

Având în vedere că păianjenul își prinde prada cu ajutorul pânzei sale, cel mai adesea pânza de păianjen face referire la ideea de a fi prins făcând ceva rău. O pânză de păianjen tatuată pe umăr a devenit un mod popular al criminalilor de a arăta lumii că au petrecut ceva timp la închisoare. În general tatuajele cu pânză de păianjen simbolizeză misterul, intriga și pericolul.

spider2

Tatuaje cu păianjenul văduva neagră

Văduva neagră este un simbol al feminității, puterii sexuale, intelectualității și inteligenței, cel mai adesea fiind asociată celor cu personalitate puternică.

Tatuaje tribale cu păianjeni

Păianjenii au inspirat oamenii de-a lungul istoriei și nu este de mirare că mulți l-au considerat un element care este în legătura cu divinitatea. Din Egiptul Antic și până în America păianjenii sunt văzuți ca fiind simbolul înțelepciunii. Alăturarea păianjenului unui simbol tribal dă o notă de mister tatuajului tău.

Atunci când te hotarăști să-ți faci un tatuaj, trebuie să te gândești foarte bine ce semnificație are pentru tine și unde ar fi cel mai potrivit loc pentru el. Trebuie să te hotărăști dacă îl combini cu alte elemente sau nu și trebuie să-l vizualizezi în timp pentru a avea certitudinea că-ți va mai plăcea și peste câțiva ani.

Dacă știi exact ce vrei și simți că te caracterizează semnificațiile tatuajelor cu păianjeni, programează-te la EliTattoo&Piercing Brașov și vei avea păianjenul dorit:)