Porumbelul este pasărea păcii, a iubirii și a evlaviei. Ca reprezentant al lui Dumnezeu este un simbol universal al credinței și devoțiunii.

În timp, porumbelul a devenit simbolul feminității și fertilității, datorită numeroșilor adepți ai zeiței Asherah. În Imperiul Roman porumbelul a fost emisarul zeilțelor precum Venus și Fortunanta, făcând legătura cu iubirea, pacea, norocul și frumusețea.

dove2

Înainte de apariția influenței romane, porumbelul făcea deja parte din credința evreilor, iar o dată cu răspândirea acestor oamenilor cu această credință, porumbelul a ajuns și în tradiția creștină. Porumbelul apare atât în Noul cât și în Vechiul Testament, context în care porumbelul reprezenta legătura cu Dumnezeu și cu Duhul Sfânt.

dove_tattoo_designs

Și în islamism porumbelul are o semnificație aparte, fiind o pasăre iubită și respectată, deoarece se spune că l-a ajutat o dată pe Marele Profet să scape de dușmanii săi.

În secolul XX porumbelul a devenit un simbol al păcii și al unității datorită faimosului Porumbel Picasso. Această operă de artă a lui Picasso a fost simbolul primului Congres Internațional al Păcii, care a avut loc în 1949.

Astăzi, porumbelul este totemul spiritualității, al păcii, fraternității și toleranței.

Semnificațiile tatuajelor cu porumbei:

  • Pace
  • Iubire
  • Armonie și unitate
  • Hristos și Atotputernicul
  • Evlavie și reverență
  • Speranță și credință
  • Protecție și îndrumare divină

Tatuajele cu porumbei exprimă pacea interioară și de obicei au teme profund religioase, iar de cele mai multe ori artiștii tatuatori le combină cu alte semne religioase.

Tatuajele cu porumbei și semne tribale

Porumbelul este un simbol atât al creștinătății cât și al iudaismului sau islamismului și tocmai pentru a evidenția legătura cu alte tradiții, unele persoane aleg să îl combine cu semne tribale.

Tatuaje cu porumbei în semn de pace

Un porumbel care poartă în cioc o ramură de măslin este imaginea păcii și a iubirii frățești. Semnificația porumbelului păcii este strâns legată de Noe și arca sa. Conform Bibliei, după incercări eșuate de a ajunge la țărm, Noe a trimis un porumbel în căutare. Acesta s-a întors cu o ramură de măslin, fapt ce simbolizează promisiunea lui Dumnezeu de a nu mai permite astfel de dezastre niciodată. Porumbelul păcii simbolizează unitate, iubire, pace și promisiunea eternă de a iubi pe cineva.

dove

Tatuajele cu porumbei și mâini care se roagă

Imaginea mâinilor care se roagă este o altă imagine asociată creștinătății, simbolizând umilința în fața lui Dumnezeu, gestul fiind o modalitate de a cere îndurare. Când această imagine este asociată cu un porumbel simbolizează promisiunea lui Dumnezeu făcută omenirii și arată lumii că El ascultă și Îi pasă de toate rugăciunile primite. Un tatuaj cu imaginea mâinilor rugându-se alaturată unui porumbel reprezintă convingerile tale religioase și credința în Hristos.

Tatuajele cu porumbei și îngeri

Îngerii sunt trimișii lui Dumnezeu, care au grijă de umanitate. Aceeași misiune o au și porumbeii, aceea de a transmite mesaje de pace și iubire. Alăturarea dintre un înger și un porumbel într-un tatuaj se face de obicei în memoria cuiva drag, pentru a transmite ideea ca acum este sub protecția lui Dumnezeu.

Tatuajele cu Porumbelul lui Picasso

În 1949, celebrul pictor Pablo Picasso, a creat un simbol pentru Congresul Internațional al Păcii, intitutlat Porumbelul (La Colombe), simbol care a devenit reprezentativ pentru pace și credință. La aceea vreme era revoltător faptul că Picasso a pictat porumbelul fără ramura de măslin. Mai târziu, La Colombe, a devenit un simbol al comuniștilor.

Așadar, porumbelul este alegerea perfectă pentru a-ți susține cu mândrie convingerile religioase.

Te regăsești în semnificațiile simbolului porumbeilor? Atunci, e cazul să te programezi la Eli Tattoo Studio și vei avea porumbelul care te reprezintă.