Tatuajele cu randunele au o istorie bogata peste tot in lune. De-a lungul secolelor aceste pasari au fost asociate cu sanatatea, bogatia, loialitatea si rigoarea calatoriilor lungi. Tatuajele cu randunele sunt trendy in ziua de astazi, la fel ca si cele cu alte tipuri de pasari sau cu desene vechi cum ar fi stelele nautice. Cel mai adesea tatuajele cu randunele cuprind si stele, cirese, flori, sageti sau mesaje. Locurile preferate pentru un astfel de tatuaj sunt soldurile, pieptul, partea inferioara a spatelui si umerii.

Ce simbolizeaza tatuajele cu randunele?

Randunelele, la fel ca pasarile albastre sau vrabiile, intotdeauna au avut o semnificatie aparte pentru marinari, pentru ca aceste pasari erau de obicei primul semn al apropierii de tarm (inainte de aparitia tehnologiei moderne). Pentru un marinar un tatuaj cu o randunica reprezenta speranta lui de a ajunge teafar acasa.

randunele2

Randunelele sunt pasarile care se intorc acasa in fiecare an, indiferent unde ar fi. In fiecare an, Mission San Juan Capistrano, California este gazda acestei minuni a naturii. Randunica este o pasare care isi alege un partener de viata, asadar tatuajele cu randunele simbolizeaza iubirea si loialitatea fata de familie.

randunele1

Alte semnificatii asemanatoare:

  • Intoarcerea acasa dupa o lupta
  • Supravietuirea
  • Castigarea unei.

randunele3

Tatuajele cu randunele erau purtate de marinari pentru a-si arata experienta. La fiecare 5 mii de mile nautice (5750 mile sau 9250 km) un marinar isi tatua o randunica pe piept:

  • La inceput, calatoriile pe mare erau dificile si periculoase, astfel un marinar cu una sau doua randunele tatuate pe piept era considerat a avea destul de multa experiente, asadar era de incredere.
  • Legenda spune ca daca marinarul nu supravietuia si ajungea sa se inece, pasarile ii luau sufletul din apele intunecoase si il conduceau spre rai.
  • Marinarii isi mai tatuau randunele pe corp dupa ce navigau peste toate cele 7 mari sau cand traversau Ecuatorul.

randunele4

Alte semnificatii ale tatuajelor cu randunele:

  • In unele culturi, prima randunica a primaverii aduce succes financiar.
  • Un tatuaj cu doua randunele reprezinta libertatea. Este un tatuaj des intalnit in randul oamenilor care tocmai au iesit de la inchisoare.
  • In UK se spune despre cineva care are o randunica tatuata pe pumn ca este un bun luptator.
  • Tatuajele cu randunele la fel ca si cele cu pasari albastre reprezinta pentru multi oameni un simbol al suprematiei.

Tatuajele cu randunele sau alte tatuaje de moda veche sunt din nou trendy, mai ales in randul fetelor, adepte ale stilului rock sau retro. Aceasta mai ales pentru ca tatuajele de acest gen erau foarte des intalnite in timpurile de glorie ale muzicii rock. Exemple excelente ale tatuajelor acelor vremuri sunt cele facute de artistul tatuator Sailor Jerry, sau de catre elevul sau Ed Hardy.

randunele5

Simbol al intoarcerii acasa, al loialitatii fata de familie si al libertatii, randunica este o alegere minunata pentru un tatuaj, fie ca vrei sa iti petreci viata pe mare sau pe uscat.

Te caracterizeaza aceste semnificatii? Daca te regasesti intr-un astfel de tatuaj, programeaza-te acum la EliTattoo si vei avea tatuajul pe care ti-l doresti.