Semnificația tatuajelor florale

Semnificația tatuajelor florale.

 

 

Tatuajele sunt şi au fost întotdeauna folosite pentru mai mult decât un simplu decor, deţinând anumite semnificaţii. Ele au ajuns a fi un alt mod de exprimare al gândurilor,sentimentelor și emoțiilor noastre.
Tatuajele florale sunt un model popular de tatuaje, pentru că sunt frumoase, ușor de personalizat și sunt o parte din natură.Există sute de modele diferite de flori din care poți alege pentru că fiecare floare în parte are semnificația ei.
Tatuajele florale sunt feminine și de aceea sunt mult mai frecvente în răndul femeilor dar sunt și bărbați care își fac astfel de tatuaje.

Florile sunt întrupări subtile ale naturii și simboluri expresive ale ciclului nașterii , vieții, procreării , morții și reînvierii.Aproape fiecare floare are o semnificație sacra sau simbolică în diferitele culturi ale lumii.In mod similar , diversitatea culorilor florilor a inspirat un simbolism spiritual specific. .

Simbolismul florilor și-a pierdut multe din valențele metaforice apărute încă din antichitate.El poate fi regasit în artă , folclor , literatură , și mitologie , dar și în vechile remedii ale tămăduitorilor și botaniștilor.

 

 

Semnificația tatuajelor florale.

Semnificația tatuajelor florale.

 

Imediat dup[ atotprezentul trandafir , irisul este floarea cu cea mai mare incărcătură simbolică.Intruchipat în zeița greacă a curcubeului , irisul purta sufletele femeilor catre lumea subpământeană , devenind astfel o floare asociată cu moartea.De asemeni, zeița Iris era considerată un mesager al zeilor , fiind asociată cu veștile bune.Cele trei petale ale irisului simbolizau credința, valoarea și ințelepciunea.

 

 

 

 

Semnificația tatuajelor florale

Semnificația tatuajelor florale.

 

Violeta , hiacintul (zambila) și narcisa , toate sunt flori ale caror nume derivă din mitologia greacă.In perioada Romei antice , violeta era o floare funerară și un simbol al păcii sufletești.In epoca medievală , violeta a devenit o reprezentare a iubirii credincioase , modestiei și castitații.

 

 

 

 

Semnificația tatuajelor florale.

Semnificația tatuajelor florale.

 

Anemona și macul sunt flori asociate cu moartea și somnul adânc.Cea de-a doua a fost instaurată ca un simbol al soldaților căzuți la datorie în timpul celui de-al doilea război mondial.In folclorul din Evul Mediu, anemonele constituiau o protectie impotriva răului.

 

 

 

 

Simplitatea și puritatea margaretei, ghiocelului și clopoțeilor au inspirat pictorii si poeții în laude purtând totuși un avertisment.Deși un simbol al inocenței , margareta poate trage un semnal de alarmă asupra unui curtezan infidel.Clopoțelul , semnificând iubirea constantă și nemuritoare , este considerat o floare nenorocoasă atunci cand este cules.Asemeni ghiocelului , simbolizând speranța și revenirea la viața ulterioară iernii , dar considerat a aduce ghinionul atunci cănd este introdus intr-o casă.
Modele florale cel mai des întâlnite în cultura tatuajelor sunt următoarele:

 

Semnificația tatuajelor florale.

Semnificația tatuajelor florale.

FLOAREA DE LOTUS

Lotusul este un simbol central în miturile religioase ale creației de pe cuprinsul întregii lumi.Cu petalele sale radiante , floarea de lotus era considerată drept “vulva divină” din care s-au născut zeii și zeitele unor vechi mitologii.Lotusul este un simbol sacru al frumuseții pământene , o reflecție a divinitatii, purității și eternității.

Lotusul este la fel de popular în orient , precum este trandafirul in occident. Trandafirul și floarea de lotus sunt cele mai semnificative motive florale utilizate în tatuajele din întreaga lume.In India , “lotusul cu o mie de petale” (padma) era o reprezentare vizuală a gurii sau porții către Univers .Zeitățile primare din panteonul hindus sunt reprezentate adesea alături de un lotus

In filozofia Tantra si Yoga , corpul uman având 7 centri energetici (“chakre”) este încoronat în partea superioară a craniului de catre “lotusul cu o mie de petale” , simbol al atingerii stadiului iluminării.

Atât în religia Hindu , cât și în cea Buddhistă , lotusul este un simbol al eliberarii de toate legăturile materiale.

 

Semnificația tatuajelor florale.

Semnificația tatuajelor florale.

FLOAREA SOARELUI

Floarea Soarelui este o plantă care iși manifestă în mod evident adorația fața de Soare.

Caracteristica florii soarelui de a-și urma “orbește” obiectul adorației poate fi o metaforă a lipsei de prevedere și a infatuării specifice unei pasiuni nebunești.

In lumea artei, cele mai vestite și expresive flori ale soarelui sunt , desigur, cele ale pictorului olandez Vincent Van Gogh.

 

 

Semnificatia tatuajelor florale.

Semnificatia tatuajelor florale.

FLOAREA DE CIREȘ

In Japonia , florile de cireș (sakura) sunt o metaforă a vieții.O inflorire bruscă , strălucitoare , urmată de inevitabila cădere.

Florile de cireș sunt un simbol al frumuseții și sexualitații feminine .In plus , ele sunt un însemn chinezesc al principiului feminin și un simbol al iubirii în limbajul florilor.

Un simbol comun în pictura japoneză tradițională pe lemn , florile de cireș au devenit și un element esențial în arta japoneză a tatuajelor.

 

 

Semnificația tatuajelor florale.

Semnificația tatuajelor florale.

TRANDAFIRII

Trandafirii roșii semnifică iubire, dragoste și în cele mai multe cazuri lăngă acest tatuaj este tatuat .și numele persoanei iubite.

Trandafirii albi semnifică puritate, inocență;

Trandafirii roz semnifică admirație, noblețe, etc.