De fiecare dată când vezi pe cineva cu un tatuaj probabil te întrebi care este semnificația din spatele acestuia. Un tatuaj cu caracatițe este o alegere îndrăzneață care poate simboliza:

  • Abilitatea caracatiței de a-și regenera tentaculele. Mulți oameni sunt surprinși atunci când află că aceste animale își recuperează tentaculele pierdute în urma unor accidente sau atacuri. Astfel, una dintre semnificațiile tatuajelor cu caracatițe ar fi ideea de a-ți continua viața, de a merge mai departe după o perioadă grea sau un eveniment nefericit sau traumatizant.
  • Simbolistica numărului 8. La fel ca și păianjenul, caracatița are 8 picioare. Numărul 8 este simbolul infinitului recunoscut de mai multe culturi de-a lungul anilor. Animalele care au într-un fel sau altul cifra 8 pot fi considerate sacre.
  • Animal totem. Șamanii au crezut în puterea animalelor timp de mii de ani și astăzi revine această credință în puterea energetica a totemurilor personale. Mulți oameni au o afinitate pentru un anumit animat și îl consideră totemul lor personal tocmai datorită sentimentelor care îi leagă. Dacă ai o afinitate pentru caracatițe, atunci un tatuaj cu caracatițe poate fi cea mai buna metodă de a păstra legătura cu spiritul și energia animalului.

Există două tipuri de tatuaje cu caracatițe

  • Desen animat: de obicei caracatița desen animat are ochi bulbucați, tentacule enorme și corp purpuriu. Unele sunt înfricoșătoare, altele amuzante. Benzile desenate mai vechi sunt o sursă de inspirație foarte bună pentru astfel de tatuaje.

giant-squid-tattoo

Anatomia caracatiței și tentaculele sale flexibile îți dau posibilitatea realizării unui tatuaj mare indiferent de zona în care îl poziționezi. De exemplu:

  • Poți începe tatuajul din partea de jos a spatelui, astfel tentaculele îți pot înconjura mijlocul și pot urca pe coloana vertebrală
  • Poți începe caracatița pe umăr, îți cuprinzi pieptul cu tentaculele și le continui pe brațe

girl-octopus-tattoo

shoulder-octopus-tattoo

  • Dacă vrei un tatuaj cu caracatiță pe picior, poți începe pe un picior și continui tentaculele pe celălalt picior

octopus-tattoo

Spatele, pieptul, picioarele și umerii sunt cele mai populare locuri pentru un tatuaj mare cu caracatițe.

Pentru tatuaje cu caracatițe mai mici poți alege ceafa, laba piciorului, glezna, șoldul, încheietura sau zona buricului. Buricul este un loc amuzant pentru un astfel de tatuaj pentru ca toate cele opt tentacule pot continua în diferite părți, iar buricul poate fi corpul propriu zis al animalului.

Dacă te regăsești în semnificația caracatițelor și îți dorești și tu un tatuaj, programează-te la EliTattoo&Piercing.