Leii, considerați regii animalelor, sunt simbolul puterii, curajului și mândriei și nu-i de mirare că tatuajele cu lei sunt populare în toată lumea.

Simbolistica modernă acordă leilor următoarele caracteristici

  • Mândrie
  • Potență
  • Virilitate

Leul este cel de-al cincelea semn zodiacal, acesta fiind foarte des ales ca model pentru tatuaj.

Leul este un simbol masculin guvernat de simbolul soarelui. Constelația Leului a fost venerată timp de mii de ani de către Egipteni, Persani, Greci, Romani, Hinduși și de multe alte civilizații.

leu11

Cel mai adesa tatuajele cu lei se regăsesc pe umeri, încheieturi și spate, uneori fiind combinate cu alte simboluri precum focul sau soarele.

lion

leu12

Tatuaje tribale cu lei

Arta tatuajelor tribale poate cuprinde orice fel de desen, iar leii sunt ușor de adaptat stilului tribal, datorită coamei lor. Cel mai des întâlnite tatuaje tribale cu lei sunt negre și cuprind doar capul animalului.

lion4

Leul lui Judah

Leul a fost simbolul tribului evreiesc Judah. Judah este o variație a cuvântului Leu in limba ebraică. După moartea lui Isus, mulți creștini au considerat leul un simbol al Său.

Tatuajele Chinezești cu Lei

Tatuajele chinezești cu lei sunt foarte populare în Occident. În cultura chineză, leii au puteri protectoare și lei de piatră sunt așezați în fața templelor, palatelor și altor clădiri importante.

leu chinezesc

Acești lei protectori sunt numiți Lei Fu sau Leii lui Buddha și sunt des folosiți în arta chineză.

Tatuajele cu lei în două picioare

Simbolul unui astfel de leu apare pe multe steaguri, cum ar fi pe steagul Scoției, al Belgiei și pe blazonul Ierusalimului.

leu13

În simbolistica celtă, leul a fost întotdeauna văzut ca o entitate puternică și periculoasă, simbol atât al virulenței tinereții cât și al înțelepciunii. A fost folosit în arta celtică, iar astăzi se regăsește în tatuajele celtice.

Tatuajele celtice cu lei sunt populare în Anglia, Irlanda, Scoția și Wales, fiind din ce în ce mai des întâlnite. Tatuajele cu un leu în două picioare sunt favoritele scoțienilor, simbolizând legătura lor cu Scoția.

Iată și câteva celebrități care poartă tatuaje cu lei

  • Robbie Williams are tatuat un leu pe umărul stâng, sub tatuaj fiind mesajul „Born to be mild” – „Născut să fiu blând”, iar deasupra tatuajului scrie „Elvis, grant me serenity” – „Elvis mi-a dat liniștea”
  • Christian Slater are doi lei tatuați pe umărul drept
  • Rod Stewart are un leu scoțian tatuat pe brațul stâng
  • Dacă te caracterizează semnificațiile tatuajelor cu lei, te așteptăm la EliTattoo&Piercing Brașov și-ți transpunem ideile pe piele. Programează-te la salon.