Tatuajele cu cruci sunt populare atât în rândul femeilor cât și al bărbaților. Designul si culorile tatuajelor de acest gen variază foarte mult. Acest tip de tatuaje are foarte multe semnificații și de aceea oamenii îl aleg. Unii aleg acest tatuaj în combinație cu alte simboluri pentru a le aminti de cei dragi. Unii artiști tatuatori încearcă să abordeze un alt fel de design în combinație cu crucea pentru a înfrumuseța acest tip de tatuaj și pentru a-l face mai atractiv.

c

Istoria Tatuajelor cu Cruci

Este bine cunoscut faptul că înainte să devină un simbol religios, crucea era asociată cu modul crud și inuman în care erau tratați condamnații, aceia care erau răstigniți ca o formă de pedeapsă și astfel erau omorâți. Crucile de lemn erau folosite ca instrument de sancționare, dar mai târziu, o dată cu apariția Creștinismului a fost abolit. Părțile crucii simbolizau atât originile femeilor cât și ale bărbaților, având diferite semnificații. Cu toate acestea, când vorbim de tatuajele cu cruci, vorbim despre o formă de artă care a devenit foarte populară, fiind alesă de cei care preferă ceva special.

c3

Tipuri de Tatuaje cu Cruci

Crucile Celtice: aparțin celei mai vechi versiuni de tatuaje. Prima apariție a unui astfel de tatuaj a fost în secolul al-V-lea și exprima credința și moștenirea celtică. Era cel mai des întâlnită în societatea celtică, în special în Irlanda și Scoția și era dedicată Creștinătății și religiei în general. Cel mai adesea era reprezentată prin bucle și labirinturi, un fel de conexiune între viața spirituală și cea reală. Oamenii aleg acest tatuaj pentru a exprima respectul față de ciclul vieții.

c4

Crucile Tribale: reprezintă un al tip de tatuaje, foarte populare, care aparțin uneia dintre cele mai vechi versiuni. Acest tip de cruci sunt asociate triburilor și strămoșilor, sau chiar și celor care doreau să poarte acest tip de semn pentru a-și exprima respectul pentru un anumit trib. Acest tip de tatuaje sunt caracterizate printr-un stil tribal și culori tradiționale, deși cel mai des folosit este tușul negru.

cc

Pe de altă parte, alții preferă tatuaje cu cruci normale sau gotice. Numărul oamenilor care aleg modele de tatuaje cu cruci gotice este în creștere. Crucile gotice sunt un fel de simbol religios, însă mai au și alte specificații, fiindu-le alăturați serpi, dragoni, sau alte tipuri de cruci. Oricum dacă alegi o cruce gotică, nimeni nu o va confunda cu una religioasă, pentru că cele gotice sunt foarte diferite de cele normale, având o semnificație mai întunecată, exprimând durerea și furia și aparțin în totalitate culturii gotice.

Dacă te tentează și pe tine un astfel de tatuaj, contactează-ne aici și-ți vom transpune ideile pe piele.

c5