Tatuajele cu pantere au fost mereu populare în rândul iubitorilor de tatuaje, datorită semnificației unice.

O pisică mare, agresivă, pantera are mult fețe care lasă urme de intrigă și mister. Cu toate acestea, cel mai adesea, un tatuaj cu o panteră este o imagine întreagă, dar unii aleg să poarte desenat doar capul acesteia sau ghearele.

big-cat-tattoo

Aceia care aleg să își facă un tatuaj cu un animal, se hotărăsc asupra unui animal care reprezintă caracterul lor. Vor să își arată unicitatea prin intermediul caracteristicilor acestuia. Tot timpul vor fi și persoane care pentru simplu fapt că sunt fani ai Ligii Naționale de Fotbal, vor să își tatueze mascota acesteia.

O mențiune importantă: panterele negre nu sunt de fapt o anumită specie, ci o serie de specii care au un potential genetic de a se naște negre. De obicei, când cineva spune – panteră neagră – se referă la un jaguar negru, un leopard sau chiar o pumă.

Simbolul tatuajelor cu pantere

Sunt multe semnficații ale tatuajelor cu pantere și diferă în funcțtie de cine le poartă, daca este bărbat sau femeie

 • Încredere
 • Curaj
 • Libertate
 • Putere
 • Feminitate
 • Spirit de lider

pantera

Panterele apar în mitologie peste tot în lume:

 • În Grecia pantera este simbolul zeului Dionysus, zeul vinului, teatrului și extazului. El reprezintă auto-eliberarea, abilitatea de a te elibera de tine însuți
 • Panterele sunt văzute de păgâni ca fiind un simbol al mamelor, feminității și puterii
 • Panterele apar și în America Centrală și de Sud în mitologia Aztecilor și Maiașilor. Aztecii credeau că panterele erau în legătură cu șamanii lor, care aveau puterea de a transcede în lumea de dincolo
 • În China pantera este un simbol al apei și feminismului
 • În Evul Mediu, pantera neagră a fost simbolul lui Iisus Hristos

Tatuaje cu pantere pentru femei

Tatuajele cu pantere simbolizează partea sălbatică a femeilor.

Este bine cunoscut că panterele sunt iubitoare și atente cu puii lor și aprige când vine vorba să își apere familiile. Această caracteristică face ca un tatuaj cu pantere să fie potrivit pentru o femeie, reprezentând o femeie atractivă și curajoasă, care este protectoare cu cei pe care îi iubește.

pantera4

Pe de altă parte, femeile pot alege acest animal puternic și senzual pentru ferocitatea și puterea lui. Tatuajele cu pantere la femei sunt văzute ca simbol al protecției sau chiar un simbol al renașterii și frumuseții. Unele femei pot alege un astfel de tatuaj pentru a marca un nou început.

Deși, tatuajele cu pantere negre sunt mai populare în rândul bărbaților, din ce în ce mai multe femei aleg un astfel de tatuaj deoarece simbolizează încredere, libertate, protecție, frumusețe și totodată o personalitate cu o latură sălbatică.

pantera3

Tatuajele cu pantere pentru barbați

Bărbații aleg tatuajele cu pantere datorită simbolului puteri, dar și pentru mister, libertate, valoare și spirit de lider. Locul ales cel mai adesea de bărbați pentru un astfel de tatuaj este spatele sau zona bicepșilor. Pantera neagră semnifică și încrederea masculină.

De obicei, bărbații aleg tatuaje cu pantere cu o expresie agresivă, față de femei, care aleg desene cu expresii calme.

pantera2

Cum alegi un tatuaj cu pantere?

Poți alege un tatuaj cu o panteră în habitatul ei natural, alături de o cascadă, reprezentând calmitatea și puterea dată de animal.

Un tatuaj cu capul unei pantere iesind din apă spune despre persoana care îl poartă că este interesantă, unică și în același timp pasională, cerând atenție și respect din partea celorlalți.

Tatuajele tribale combinate cu pantere pot avea un aspect agresiv, dar în același timp pot fi foarte atrăgătoare și interesante, datorită amestecului de culori alăturat desenelor tribale.

Dacă ești o persoană amuzantă poți alege un tatuaj chiar și cu o panteră roz 🙂

Panterele pot simboliza diferite lucruri pentru fiecare om în parte, dar câteva aspecte sunt foarte clare: aceste animale sunt aprige, protectoare, misterioase, puternice și grațioase. Un astfel de desen pe piele are o semnificație foarte puternică pentru cel care îl poartă.

crawling-panther-tattoo

Pantera este animalul în care te regăsești? Atunci vino la EliTattoo&Studio Brașov și vei avea tatuajul așa cum ți-l dorești.