Tatuajele egiptene

Tatuajele egiptene

Tatuajele egiptene, ca multe alte modele de tatuaje din mitologie sau culturile vechi, cresc din ce în ce mai mult în popularitate. Ele sunt gustate şi acceptate de către societate şi reprezintă un mod excelent de explorare folosind arta imaginilor din toate colţurile lumii. Tatuajele egiptene sunt frumoase şi prezintă imagini din trecutul antic.

Mulţi dintre noi au un concept destul de evoluat despre cum arată arta egipteană şi cum poate fi adaptată unui model de tatuaj modern. Pe de altă parte,  majoritatea dintre noi nu avem decât o idee generală despre cum arătau tatuajele egiptene.

Se pare ca tatuajele nu erau foarte răspândite printre egipteni, cu o singură excepţie notabilă – unele femei egiptene, de la prinţese până la dansatoare, erau tatuate cu modele de linii şi forme. Știm acest lucru pentru că aceste femei erau mumificate,  acest proces păstrând pielea si tatuajele.  Aceste modele de tatuaje egiptene originale aveau o semnificaţie, care, din păcate, a fost pierdută.

Antropologii sunt recunoscători pentru acest lucru şi pentru alte dovezi pe care complexele ritualuri de înmormântare egiptene ni le-au oferit. Egiptul este acceptat pe plan general ca fiind leagănul artei tatuajelor şi de catre Regatul Mijlociu, tatuajele par a fi fost populare şi cultural acceptate.

 

tatuajele egiptene

tatuajele egiptene

tatuajele egiptene

tatuajele egiptene

tatuajele egiptene

tatuajele egiptene