In trecut, tatuajele erau caracteristice starurilor rock si prizonierilor. Acum nu se mai pune problema de acest lucru, deoarece tatuajele au devenit incet incet acceptate la nivel general. Chiar si celebritati precum Scarlett Johansson, Jessica Alba si Charlize Theron poarta un tatuaj sau doua.

general

Acesti artisti tatuatori isi pot compara operele cu cele ale unor pictori, singura diferenta fiind aceea ca cei dintai folosesc corpul uman pe post de panza. In medie, ei pot castiga in jur de 100 de dolari pe ora. In cazul celor foarte talentati sau populari suma poate fi cu mult mai mare. Unii pot cere mai mult in functie de ceea ce i se cere sa execute. Pe de alta parte, altii pot percepe tarife mai mari datorita popilaritatii castigate in urma participarii la show-uri de televiziune. Saloanele de tatuaje au fost subiectul multor reality show-uri, facand sa creasca numarul de artisti cunoscuti si aducandu-i pe primele locuri.

Asadar, care taxeaza cel mai mult? Cine se afla in topul celor 10 cei mai bogati artisti tatuatori din lume? Afla din lista de mai jos unde vei gasi pretul perceput pe ora.

10. Mike Rubendall – 125 dolari pe ora

Mike Rudendall lucra pentru Adorned, insa acum are propriul lui salon de tatuaje. El a participat in serialul TLC „Tatto Wars”. Tatuajele preferate ale lui Rubendall sunt inspirate din cultura occidentala, mai ales din cea japoneza, de aceea multe dintre operele sale au flori de cires si pesti koi. De asemenea, el face tatuaje horror si neo-traditionale, amestecand arta occidentala cu demoni si varcolaci. Este un artist foarte ocupat, asa ca cine vrea un tatuaj facut de Mike trebuie sa isi faca programare cu un an inainte.

mike_R

9. Bob Tyrrell – 150 dolari pe ora

Bob Tyrell este cunoscut pentru operele sale realiste, tatuajele sale fiind parca insufletite. A inceput sa tatueze, abia la varsta de 34 de ani, insa a recuperat foarte repede timpul pierdut creandu-si un renume in aceasta afacere. Tyrell s-a specializat in portrete realiste in nuante cenusii.

bob-tyrrell

8. Dave Tedder – 150 dolari pe ora

Dave Tedder si-a inceput cariera ca piercer in Carolina de Sud, stat care considera acest tip de arta ilegal. Apoi, s-a mutat in Florida pentru a invata mai multe in acest domeniu. Ulterior, a inceput sa lucreze la Bulldog Tattoo, unde l-a avut ca mentor pe Holden Ritchison. Cei doi s-au mutat la Babylon Tattoo, unde Tedder a invatat de la artisti precum Novi Filopovich siJohn Coiro.

Dave-Tedder

7. Brandon Bond – 200 dolari pe ora

Brandon Bond este unul dintre artistii tatuatori cu cel mai mare succes din lume. Locuieste in Atlanta unde are doua saloane All or Nothing Tattoo si Anti Art Elite. De asemenea, detine Stranglehold, o companie care vinde orice fel de produse legate de industria tatuajelor, de la filme si carti la haine si obiecte de arta. Bond lucreaza foarte repede si o sedinta dureaza aproximativ doua ore, adica taxeaza cel putin 400 dolari pe sedinta.

BrandonBond

6. Stephanie Tamez –200 dolari pe ora

Stephanie Tamez s-a antrenat cu desenul grafic, inainte sa isi indrepte atentia catre tatuaje. A lucrat la renumitul salon Adorned din New York. S-a specializat pe tipografie, deoarece tatuajele cu litere si fonturi au un design Spartan, dar totusi elegant. Ii place sa amestece fonturi si sa vada ce iese. Tamez discuta mereu cu clientii inainte despre cum va arta tatuajul peste o anumita perioada de timp.

Stephanie_Tamez-5

5. Kat von D –  mai mult de 200 dolari pe ora

Kate von D a aparut impreuna cu Ami James in ‘Miami Ink” timp de patru sezoane. In urma unor discutii, Kat si-a deschis High Voltage Tattoo in Los Angeles, salonul devenind subiectul unui alt show de televiziune numit „LA Ink”. Se estimeaza ca show-ul a adus un profit de 5 milioane dolari. Taxa minima a salonului lui Kat era de 200 dolari pe ora, insa depindea de mai multi factori precum marimea si detaliile tatuajului.

kat-von-d

4. Paul Booth – 300 dolari pe ora

Daca faci parte dintr-o trupa heavy metal, industrial, progresiv, gotic, sau rock and roll, atunci Paul Booth este persoana care iti poate contura cel mai bine tatuajele pe care ti le doresti. Este specializat in astfel de tatuaje, iar preferatele lui sunt cele horror si cele gotice. Membrii formatiilor Sepultura, Pantera si Slipknot sunt printre clientii lui Booth. Operele lui de arta sunt facute cu mana libera, fiind cunoscut pentru meticulozitatea sa in ceea ce priveste detaliile tatuajelor cu demoni. Booth a aparut la CNN, CNBC, Discovery Network and TLC. Totusi are si limite, nu face tatuaje pe fata. Pentru a fi clientul lui Paul trebuie sa te programezi cu doi ani inainte, deoarece este foarte cautat.

paul-booth

3. Anil Gupta – 450 dolari pe ora

Anil Gupta este cunoscut pentru portretele sale realiste si pentru acuratetea cu care lucreaza. O data a copiat o coperta a albumului celor de la Grateful Dead  din 1974 intitulat „Skeletons from the Closet.” Tatajul era perfect, ca si cand ar fi fost o fotocopie. De asemenea, Gupta poate face si noduri celtice cu desene complicate. Este cunoscut si pentru tatuajele sale de inspiratie tribala si abstracta. Are abilitatea de a tatua picturi ale lui Leonardo da Vinci si Salvador Dali. Printre clientii sai se numara celibritati ca John McEnroe, Christian Slater si Rosie O’ Donnell. Pentru o programare la Anil Gupta trebuie sunat cu sase luni inainte.

anil

2. Ami James – 500 dolari pe ora

Ami James este persoana din spatele show-urilor „Miami Ink” si „NY Ink”. De asemenea, el detine un salon in Londra numit Love Hate Social Club. Si-a facut primul tatuaj la varsta de 15 ani. Mai multe despre arta tatuajelor a invatat la solnul Tattos by Lou, ulterior si-a deschis propriul salon in Miami, numit Love Hate Tattoos. Pe langa afacerea cu tatuaje, James detine si o companie cu obiecte vestimentare. Se zvoneste ca are un profit de 5.1 milioane de dolari.

ami

1. Scott Campbell –  1.000 dolari pentru prima ora si cate 200 de dolari pe urmatoarele

Printre clientii sai se numara Marc Jacobs, Josh Hartnett si regretatul Heath Ledger. Este specialist in tipografie si ornamentatie antica. Realizeaza tatuaje clasice cum ar fi ancore si nave. Singura problema este ca in aceasta privinta are disponibilitate de week-end, pentru ca in restul timpului este ocupat cu design-ul comercial.

scott

Asadar, daca vrei sa iti faci un tatuaj la unul dintre cei mai renumiti artisti tatuatori, este cazul sa incepi sa strangi bani si sa iti faci o programare pentru anul 2016. Daca esti deja hotarat, te asteptam sa ne contactezi si vom avea grija ca ideile tale sa se materializeze pe corp.