Atunci când te hotărăști să îți faci un piercing în limbă este foarte important să apelezi la serviciile unui specialist, pentru a fi în siguranță, atât în timpul procedurii cât și după terminarea acesteia și pentru a te bucura fără griji de noua bijuterie.

7

Cine nu poate avea piercing în limbă

  1. Persoanele care au limba prea scurtă. Acest aspect te privește și pe tine, dacă nu poți să scoți limba
  2. Persoanele care au o venă poziționată necorespunzător, cum ar fi chiar sub centrul limbii. Chiar și așa un piercer cu experiență poate găsi soluția potrivită pentru ca tu să obții ceea ce îți dorești
  3. Persoanele care suferă de anumite probleme medicale, cum ar fi paralizie, probleme nervoase. Indiferent de ce suferi, ar trebui să-ți atenționezi piercer-ul înainte de procedură
  4. Persoanele sub vârsta de 14-16-18 ani au nevoie de acordul părinților. Limita de vârstă este stabilită de piercer și înainte de a lua orice decizie trebuie să te interesezi asupra acestui aspect

Ce trebuie să știi înainte să îți faci un piercing în limbă?

Probabil ai auzit foarte des spunându-se că piercing-urile în limbă se infectează foarte repede. De fapt, dacă igienizezi corespunzator locul și respecți recomandările de îngrijire primite, nu se va infecta.

Infecția apare cel mai adesea atunci când imediat dupa intervenție săruti pe cineva sau ai contact sexual oral. Nu se va infecta de la mâncare sau de la ceea ce bei.

Atunci când te hotărăști că vrei un piercing în limbă trebuie să mergi pregatit la salon. Este important să te documentezi anterior, să știi în ce constă procedura, ce întrebări să adresezi și cel mai important să alegi cu grijă salonul. Vino oricând cu încredere la EliTattoo&Piercing Brasov.

Cum îți alegi salonul?

Nu este indicat să mergi la un salon ieftin, cu cât este mai ieftin cu atât calitatea lasă de dorit. Alege întotdeauna un salon cu o reputație bună și pierceri cu experiență. Interesează-te și de părerile altora înainte de a lua o decizie.

4

Bijuteria

De obicei, piercing-urile în limbă se fac cu piercing-uri drepte de 16-18 mm, din titan sau oțel chirurgical. Piercer-ul îți va explica eventualitatea apariției unei alergii, deoarece unele persoane sunt alergice la oțelul chirurgical și vei semna un document prin care îți asumi luarea la cunoștință a acestor informații.

3

Titanul este cel mai indicat, deoarece are probabilitate scăzută de a provoca o reacție alergică. Nu este recomandat să faci un piercing în limbă cu un pierce scurt din orice alt material decât titan sau oțel chirurgical sau cu un inel. După ce inflamația va dispărea, te poți întoarce la salon pentru a schimba piercing-ul.

Durere

Piercing-ul în limbă este unul dintre cele mai puțin dureroase piercing-uri, cu toate acestea nivelul durerii depinde de persoană. Cu cât ai limba mai lungă cu atât te va durea mai puțin.

2

Atunci când te-ai hotărât și mergi la salon, pregătește-ți cu atenție întrebările, mergi doar acolo unde știi care sunt condițiile de igienă, spune despre problemele tale de sănătate sau dacă urmezi vreun tratament, iar dacă semnezi vreun acord, citește-l cu atenție. Nu merge să îți faci piercing dacă ești răcit, în convalescență sau dacă iei antibiotice.

Înainte de a merge la salon spală-te pe dinți, folosește apă de gură și ață dentară pentru a te asigura că reduci numărul bacteriilor din gura.

Înainte de piercing

Înainte de orice, ți se vor verifica venele. Piercing-ul nu trebuie să fie aproape de dinți și nici nu trebuie să îți provoace dificultăți la vorbire. Aceste dificultăți apar când limba este prea scurtă, fapt ce împiedică poziționarea corectă a piercing-ului.

După piercing

După ce pleci de la salon, responsabilitatea este în mâinile tale. Fii conștient că degeaba piercer-ul a fost profesionist, iar echipamentul 100% steril dacă tu nu continui procesul de îngriire în mod corespunzător.

Îngrijire

Îngrijirea este cea mai importantă parte și este în totalitate responsabilitatea ta. Asigură-te că ai o periuță de dinți curată și apă de gură fără alcool. Cea cu alcool nu va face decât să agraveze starea de disconfort, iar pe termen lung îți va păta dinții.

Ce trebuie să eviți după ce îți faci piercing în limbă?

  • Băuturile fierbinți precum ceaiul și cafeaua
  • Paracetamol sau aspirina (favorizează inflamarea zonei fluidizând sângele)
  • Apa de gură cu alcool
  • Băuturile alcoolice
  • Sărutul – cel puțin trei săptămâni după ce ți-ai făcut piercingul. Sărutul este a doua, cea mai frecventa sursa de infectie
  • Contact sexual oral – cel puțin trei luni după ce ți-ai facut piercing-ul – Prima și cea mai frecventă sursa de infecție
  • Nu te juca cu piercing-ul
  • Nu băga mâna în gură, deoarece poți împrăștia microbi și poți provoca o infecție
  • Fumatul poate cauza iritații, infecții, discomfort și inflamație
  • Nu îți scote piercing-ul și nu încerca să îl schimbi, deoarece gaura piercing-ului în limbă este cea care se închide cel mai repede

6

În principiu poți mânca și bea aproape orice, cu toate acestea ai grijă la băuturile acidulate și la mâncarea picantă, deoarece îți pot produce inflamații. Cel mai probabil, mâncărurile moi ți se vor părea cele mai accesibile și ușor de acceptat.

Nu trebuie să uiți faptul că piercing-ul tău este o rană deschisă. Cu toate că se poate vindeca într-o lună, este indicat să respecți cele menționate mai sus pentru cel puțin 2-3 luni, deoarece pot apărea complicații și infecții serioase.

Timp de vindecare

Majoritatea piercing-urilor în limbă se vindecă în interval de 2-4 săptămâni, acestă perioadă depinzând de persoană, de îngrijirea acordată și de cât de umflată a fost limba. Piercing-urile în limbă sunt cele care se vindecă cel mai repede și care nu pun probleme, dacă sunt îngrijite corespunzător. Vindecarea completă se realizează în 8 săptămâni.

Curățarea

Trebuie să îți cureți piercing-ul o dată sau de două ori pe zi, dimineața și seara. Ar trebui să te speli pe dinți ca de obicei și să îți clătești gura cu apă caldă și cu apă de gură. După masă este indicat să-ți clătești gura sau să bei multă apă. Dacă este neapărat nevoie să îți atingi piercing-ul, deși nu este indicat, ai grijă să îți speli bine mâinile înainte.

5

Inflamarea

Este normal să ai limba inflamată după un piercing în limbă. Pentru a reduce inflamația este indicat să dormi cu capul mai sus decât inima.

Ibuprofenul este indicat pentru calmarea durerii, în cazul în care aceasta va apărea, reducând totodată și inflamarea. Băuturile reci și cuburile de gheață ținute în gură îți pot fi de un real folos. Inflamația se diminuează după prima săptămână.

Mituri și fapte despre piercing-urile în limbă

Mituri

  1. Piercing-urile în limbă sunt specifice prostituatelor
  2. De obicei piercing-urile în limbă se infectează repede
  3. Îți poți face singur/ă un piercing în limbă dacă știi să-ți găsești venele
  4. Un salon ieftin este același lucru ca un salon scump, doar ca este mai ieftin
  5. Poți cumpăra online echipament pentru piercing
  6. Poți să consumi băuturi alcoolice imediat după ce ți-ai făcut un piercing în limbă
  7. Fumatul nu dăunează piercing-ului în limbă
  8. Piercing-ul în limbă îți provoacă dificultăți de vorbire
  9. Piercing-ul în limbă lasă cicatrici

Fapte

  1. Piercing-urile în limbă există din cele mai vechi timpuri în tradiția multor triburi, iar persoanele care aleg astfel de piercing-uri o fac din diverse motive, nu neapărat sexuale
  2. Piercing-urile în limbă se infectează atunci când nu sunt îngrijite corespunzător
  3. Nu trebuie să încerci niciodată să îți faci singur un piercing, deoarece te poți răni grav
  4. Evită băuturile alcoolice timp de două sau trei săptămâni, deoarece pot cauza iritații, durere, inflamație excesivă și alte complicații
  5. Fumatul poate provoca inflamație și alte probleme, de aceea ar trebui evitat cel puțin două sau trei săptămâni
  6. Dacă piercing-ul a fost efectuat corect nu ar trebui să îți provoace dificultăți la vorbire
  7. Un piercing efectuat corect nu îți va afecta dinții
  8. Piercing-urile în limbă, de obicei, nu lasă cicatrici după ce sunt îndepărtate, însă găurile acestora se închid foarte repede

1

La ce să te aștepți după ce îți faci un piercing în limbă

Reacții normale

  • Inflamație, care începe să dispară după cea de-a patra zi
  • Disconfort la mestecat și vorbit
  • Apariția unei cantități mici de puroi alb-gălbui, care nu trebuie să prezinte vreun miros

Reacții anormale

  • Inflamație excesivă
  • Dificultate la respirație
  • Apariția puroiului urât mirositor
  • Roșeață, senzație de arsură, inflamație excesivă (semn de alergie)
  • Febră, greață, stare de vomă, simptome de răceală
  • Sângerare
  • Durere accentuată după prima zi
  • Inflamarea gâtului
  • Defecte de vorbire
  • Paralizie

Dacă prezinți vreunul dintre aceste simptome, trebuie să consulți urgent un medic, însă pentru niciun motiv să nu scoți piercing-ul, deoarece gaura se va închide, iar toată infecția va intra în sânge, împrăștiindu-se în corp.

Dacă se infectează, de obicei se întâmplă în prima lună după ce l-ai făcut, acest lucru este provocat de îngrijirea necorespunzătoare. Orice piercing este o rană deschisă și trebuie tratată ca atare, cu mare grijă.

Dacă și tu îți dorești un piercing în limbă și te simți pregătit pentru a avea grijă de el, te așteptăm la EliTattoo&Piercing cu echipament 100% steril. Programează-te acum!