EliTattoo.ro - Salon tatuaje piercing Brasov - Vindecarea tatuajului

EliTattoo.ro – Salon tatuaje piercing Brasov – Vindecarea tatuajului

Dupa realizarea tatuajului, urmeaza procesul de vindecare. Pentru o vindecare propriu zisa, un lucru important este ca si posesorul sa acorde o mare atentie tatuajului realizat , dar si sa aiba grija de acesta.

Primul lucru, este sa aveti mereu mainile curate atunci cand atingeti tatuajul pentru a-l da cu crema.

Acest lucru se face numai prin utilizarea cremei indicate de artistul care v-a realizat tatuajul.

Dupa ce mainile au fost spalate, luati o cantitate de crema BEPANTHEN sau FLUOCINOLON si aplicati peste zona tatuata. Cantitea de crema trebuie sa fie indeajuns incat sa acopere zona insa sa nu fie in exces.

In privinta hainelor pe care le purtati peste tatuaj – acestea trebuie sa fie curate si sa fie din materiale lejere si texturi fine.

Pentru urmatoarele 5 zile de la realizarea tatuajului, acesta trebuie spalat cu un sapun anti bacterian PROTEX, de cateva ori pe zi, iar apoi aplicati crema de fiecare data. Feriti tatuajul de soare, si nu va expuneti la solar sau la plaja. De asemenea evitati baile in cada, care implica inmuierea tauajului, sau baile in piscine. Totodata aveti grija la cremele parfumate sau care contin alcool.

Dupa o perioada de o saptamana, incepe sa apara cojirea care se manifesta exact ca si in cazul cojirii pielii dupa o expunere indelungata la soare. Pielea nu trebuie cojita cu forta, ci trebuie lasata sa cada singura. Stratul superior de piele va cadea, si va avea coloarea in care tatuajul a fost realizat. In cazul senzatiei de mancarime, se foloseste de asemenea crema indicata de tatuator.

Respectand aceste instructiuni, tatuajul se va vindeca intr-un mod perfect.

In cazul unor reactii adverse, consultati tatuatorul, iar in cazuri exceptionale, consultati un medic dermatolog.