Perioada de popularitate a cubismului a fost la inceputul secolului XX, insa astazi exista cel putin doi oameni care incearca sa-l reinvie – folosind pielea oamenilor drept material de lucru. Jade Tomlinson si Kev James, sunt cei doi artisti care creaza tatuaje cubiste, reprezentand aceasta miscare artistica revolutionara a momentului.

Pe website-ul lor ofera o explicatie frumoasa a procesului creativ: „Fiecare tatuaj pe care il cream reprezinta interpretarea noastra vizuala a conceptelor si povestilor cu o importanta deosebita pentru client. Cuprindem cat mai multe detalii personale transformand astfel desenul intr-o opera de arta contemporana, transpusa de pe hartie pe piele.”

Stilul lor este special avand in vedere ca adeptii tatuajelor moderne iubesc tatuajele geometrice. Mai jos gasesti cateva dintre povestile din spatele acestor tatuaje!

cubism1

„Tatuajul ilustratorului si papusarului sloven Zala vorbeste despre intuitia si puterea gandirii pozitive. Explorand aspectele pozitive si negative ale acestei notiuni, avem puterea de a transforma visele in realitate, dar in acelasi timp putem paraliza de frica.”

cubism2

„Tatuajele si amintirile cu tatal sau sunt calea de supravietuire a lui Illias. Incercand sa gaseasca armonia intre a locui intr-un oras modern si dependenta sa totala de natura, Illias spera ca tatuajele sale sa-i dea energia de a merge mai departe urmarind libertatea dobandita de la tatal sau.”

cubism3

cubism4

„Juliane din Germania, a crescut pe mare si a cerut un tatuaj care sa ilustreze nefericita despartire de parintii ei obsedati de ocean. Am descris ciclul vietii ei, in care mama sa este un suflet calator de Esmeralda, iar tatal sau un vulpoi batran calm si linistit, amandoi traind inca pe mare.”

cubism5

„Tatuajul descrie dragostea necoditionata a lui Judith pentru sora sa geamana, complexitatile si importanta decoperiri propriei sale identitati. Judith a invatat sa se departeze de persoana pe care o iubeste cel mai mult pe lume si sa se afirme ca fiind o singura fiinta.”

cubism6

„Tatuajul de mai sus ii reaminteste lui Carlos ca trebuie sa luptam pentru a profita de ceea ce ne-a fost dat. Asta inseamna sa exploram, sa descoperim, sa paticipam, sa impartim si cel mai important, sa fim tot timpul curiosi in ceea ce priveste fiecare detaliu al vietii.”

cubism7

„Tatuajul lui Namkha reprezinta o femeie/animal metamofozata. Transformarea simbolizeaza dualitatea dintre femeia obisnuita si „Creatura”, exprimand forta creativa a vietii sale, dandu-i puterea de a trece dincolo de ea.”

cubism8

„Strigatul pamantului reprezinta criza ecologica provocata de oameni. Ca iubitor al naturii si participant activ al asociatiilor ecologice locale, Noille contribuie la combaterea distrugerii mediului natural de catre oameni.”

cubism9

„Tatuajul fotografului de moda, Naura ne vorbeste despre povestea personala a vietii ei. Ii reaminteste de decizia pe care a luat-o, incepand acum un al capitol din viata sa. Acum se simte ca si cum ar fi fost resuscitata, reusind sa treaca de norii negri care o inconjurau de atata timp.”

cubism10

cubism11

cubism12

cubism13

„Acest tatuaj povesteste despre aventura lui Maren de-a lungul oceanului Atlantic in cautarea fericirii in Islanda.”

cubism14

cubism15

cubism16

„Frunzele tatuajului din imaginea de mai jos simbolizeaza cei trei membri ai familiei Paolo. In ciuda faptului ca nu mai sunt fizic impreuna si a durerii provocata de aceasta despartire, ei vor fi intotdeauna uniti.”

cubism17

cubism18

cubism19

cubism20

„Acest tatuaj evidentiaza atat dragostea lui Erik pentru prietena sa, pe care a descris-o ca fiind motivul lui de a trai, dar si fericirea de a trai alaturi de cei dragi.”