Robotul care tatuează este un subiect des întâlnit în comunitatea tatuatorilor și a iubitorilor tatuajelor, încă de la invetarea sa, anul trecut.

A fost creat de trei studeți francezi, și este construit dintr-o imprimantă 3D, cabapilă să printeze desene generate de calculator. Apariția acestui aparat a împărțit adepții în două tabere.

Pe de o parte cei curioși să vadă ce noutăți aduce această mașinărie artei tatuajelor și de cealaltă parte, cei care nu concep arta tatuajelor fără un artist tatuator uman.

Între timp, robotul care tatuează își face loc în această industrie. A fost numit “Tatoué” – tatuat – în prezent tatuează și este în căutare de colaborări în domeniul tatuajelor.

Pierre, Johan și Piotr, cei trei inventatori, au îmbunătățit mașinăria, astfel încât rezultatul să fie cât mai apropiat de cel realizat de o persoană. În continuare, cei trei lucrează la îmbunătățiri, colaborând cu mai mulți artiști tatuatori.

Iată ce fel de tatuaje îți poate face “Tatoué”

2

Invenția a devenit un subiect des discutat în media, acaparând mai multe domenii de la cel științific la cel artistic și al modei, fiind invitat în Suedia la o expoziție de modă.

Pe lângă arta tatuajelor, robotul mai poate fi folosit și în alte scopuri. De exemplu, face parte din proiectul “INKO”, creat de designerul, Alexandre Echasseriau, mai precis acest proiect presupune crearea unei huse pentru iPad ce poate fi folosită pe post de tastatură. “Tatoué” a tatuat această husă cu circuite electrice, create din cabluri cu cerneală conductoare. Această invenție a fost atracția principală la târgul științific de la Saint-Etienne. Mai mult decât atât, cei trei oferă ringtone-uri cu sunetele produse de robotul “Tatoué”.

Robotul “Tatoué” are șanse de reușită în mai multe domenii, însă, cei trei inventatori doresc să îl transforme într-un instrument cu adevărat util în domeniul tatuajelor, deși mulți adepți, mai ales artiștii tatuatori, îl privesc ca pe o amenințare.

Dacă faci un exercițiu de imaginație, gândește-te la acel moment din viitor, când stai în confortul propriei tale case și aștepti ca un robot să termine un super tatuaj geometric. Cum ti se pare ideea?

1

Dacă până una alta îți dorești un tatuaj executat în stilul convențional, de către un artist tatuator, programează-te le EliTattoo&Piercing Brașov.