James Hetfield (Metallica) – Tatuaje cu semnificatie

James Hetfield (Metallica) – Tatuaje cu semnificatie

Oricine este un fan al muzicii heavy metal a auzit de trupa Metallica, care, timp de decenii au ravasit lumea muzicii si scenele internationale cu muzica lor agresiva si versurile impunatoare. Si oricine care stie de Metallica va fi, de asemenea, familiarizat cu James Hetfield, solistul si chitaristul grupului, cunoscut pentru vocea sa puternica si prezenta scenica impresionanta. Si, ca orice vedeta rock care se respecta, James Hetfield deasemenea iubeste tatuajele si iubeste sa le afiseze in public.

James iubeste tatuajele cu imagini simbolice, care detin semnificatii profunde pentru el. În timp ce tatuajele sale pot parea superficiala pentru altii, el stie ca au semnificatii dincolo de ceea ce pare a fi imaginea la suprafata. Ca designer grafic si artist, lui James ii place sa isi deseneze propriile tatuaje si sa decida astfel exact ceea ce se imprima pe corpul sau. Dragostea sa pentru arta cu siguranta se extinde si la o dragoste de „arta a corpului”.

James este o alta celebritate care are tatuaje prea multe pentru a le enumera, asa ca ne vom concentra pe unele dintre cele mai evidente, care au semnificatii speciale.

Un nou tatuaj „Straight edge” in 2010

James a vrut un nou tatuaj care ar reprezenta noul sau stil de viata „straight edge”, ceea ce înseamna ca nu se mai atinge de droguri si alcool. El pretinde a fi un individ renascut, si pentru asta a proiectat sigla „X”, care este simbolul universal pentru acest stil de viata si pe care si l-a tatuat pe încheietura mâinii drepte. Design-ul unic este compus din doua lame incrucisate care au forma de „X”.

Simbolistica imaginilor

Corpul lui James este acoperit de tatuaje, inclusiv doua sleeve-uri complete pline cu imagini diferite, care au semnificatii speciale pentru el.
James este fascinat de ideea de îngeri si de viata de apoi, si dupa ce si-a pierdut ambii parinti, el spune ca a simtit ca i-au salvat viata de dincolo de mormânt, de mai multe ori. De aceea, el si-a facut mai multe tatuaje care servesc ca simboluri ale credintei sale în îngeri.

Pe partea interioara a antebratului stâng, pâna spre cot, este un tatuaj care reprezinta un ochi cu raze de lumina ce stralucesc în jos din el. James sustine ca este un simbol pentru puterea suprema. Sub imaginea ochiului este un tatuaj mare cu un înger negru care tine o nota muzicala in mâini si James sub ea, simbolizând impartasirea darului muzicii de la inger catre el. Mâinile sale sunt înconjurate de foc, simbolizând lupta sa si modul în care muzica l-a ajutat sa treaca peste greutati. O fraza latina tradusa „cadou de la Dumnezeu” este prezenta si ea in scena tatuajului.

Pe partea de jos a bicepsul stang, numele de Cliff Burton este tatuat cu cerneala neagra, in memoria sa, împreuna cu notele de la unul din cântecele formatiei Metallica.
Pe piept, James are tatuate numele copiilor sai.
O pereche de rândunele se gaseste atat pe piept, cat si deasupra claviculei pe fiecare parte a gâtului.