Aceasta este poveste Samirei Omar, victima unui atac oribil care i-a lăsat cicatrici permanente. Ea a primit șansa de a reveni la normal cu ajutorul unei tehnologii de tatuare medicală. De tratamentul Samirei s-a ocupat Basma Hameed, paramedic specialist în aceasta formă de tatuare.

2

La vârsta de 17 ani, Samira a fost atacată de un grup de fete, pe care le considera prietene. Au bătut-o și apoi au aruncat apă fiartă pe ea, lăsându-i arsuri, care s-au transformat în cicatrici si depigmentări ale pielii. Viața Samirei a fost foarte afectată de acest incident, deoarece cicatricile îi aminteau constant de teribilul atac.

bullying2

Basma Hameed este proprietara unui salon de tatuaje specializat în tatuaje paramedicale. Basma nu face tatuaje obișnuite, colorate, în schimb folosește pigmenți care se potrivesc culorii pielii pentru a acoperi cicatricile.

3

 

1

Cu ajutorul celor care practică aceste tatuaje paramedicale, vizibilitatea cicatricilor și a depigmentărilor scade după numai câteva tratamente. Cu ajutorul lui Basma, pacienții ca Samira pot beneficia de un astfel de tratament. Basma oferă chiar și tratamente gratuite celor care nu își permit să le plătească.

5

Face acest lucru pentru ca la rândul său a fost pacient. Avea cicatrici pe față și cu ajutorul acestui tip de tratament le-a acoperit, de aici a pornit și dorința ei de a-i ajuta pe ceilalți. Înțelege importanța unui astfel de tratament pentru pacienți și de aceea uneori oferă tratamente gratuit, așa a făcut și în cazul Samirei, care nu își permitea un asemenea cost.

4